Magna Mila Aerolight, concept de numai 700 de kilograme

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.03.2011
Magna Steyr a prezentat în cadrul Salonului de la Geneva un concept care cântăreşte doar 700 de kilograme şi este capabil să emită doar 55 de g/km.

Esential

700 de kilograme cântăreşte conceptul Magna.
55 de g/km emite conceptul Magna Aerolight.

Unul dintre cei mai mari furnizori ai industriei auto la nivel mondial, Magna Steyr, nu putea lipsi din hala Salonului de la Geneva. Compania a încercat să atragă publicul prezent la evenimentul elveţian cu un concept botezat Aerolight, care impresionează prin masa foarte redusă şi emisiile de CO2.

Modelul compact poate transporta până la patru pasageri şi cântăreşte doar 700 de kilograme. Masa totală însumează o valoare atât de mică mulţumită structurii din aluminiu şi panourilor din materiale compozite, care nu fac însă nici un compromis în materie de siguranţă.

Sub caroseria uşoară se află un propulsor cu doi cilindri şi o capacitate de 800 cmc, ce funcţionează cu gaz metan. Unitatea garantează o putere de 54 de cai şi un cuplu motor de 70 de Nm. Resursele modeste asigură însă şi o valoare a emisiilor de numai 55 de g/km.

Pentru propulsie, Magna a instalat un rezervor de gaz metan pe tunelul central. Capacitatea acestuia, de 55 de litri, este suficientă pentru a obţine o autonomie de 400 de kilometri.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • se poate si mai bine
    Pacat ca pana acum nu exista niciun comentariu. E o varianta muuuuult mai realista decat bazaconiile alea electrice.Nu prea stiu,motorul masinii ar putea functiona si cu benzina sau exclusiv cu gaz?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru