Marcedes Vaneo ar putea reveni pe platforma lui Renault Kangoo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.02.2011
Mercedes ar putea relansa MPV-ul Vaneo în 2012, bazându-se pe platforma viitorului Renault Kangoo. Designul va fi inconfundabil Mercedes, dar motorul va avea tot origini franceze.

Esential

55.000 de unităţi a totalizat vechiul Vaneo.

Parteneriatul încheiat cu alianţa Renault-Nissan ar putea readuce în gama Mercedes un model care nu s-a bucurat de un succes foarte mare pe piaţa din Europa. Este vorba despre MPV-ul compact Vaneo, care nu a rezistat decât patru ani în lista de produse a constructorului din Stuttgart, timp în care a totalizat doar 55.000 de unităţi vândute.

Mercedes mizează pe o revenire a lui Vaneo, de această dată având la bază viitoarea platformă a francezului Kangoo şi nu pe cea a lui A-Klasse, ca în cazul generaţiei precedente.

Aşteptat să debuteze pe piaţă în 2012, Vaneo se va bucura de un design complet diferit de cel al fratelui de platformă, inspirându-se din actuala filosofie de design a constructorului din Stuttgart. Este foarte probabil ca MPV-ul să beneficieze de linii asemănătoare cu cele ale lui A-Klasse şi B-Klasse.

Sub caroseria viitorului Vaneo, Mercedes nu va apela la propriile propulsoare. Este de aşteptat să vedem un motor de asemenea de origine franceză, cel mai probabil o unitate cu patru cilindri, de 2.0 litri, gata să ofere un cuplu generos. 

via | autoblog

Comentarii (5)

 • ?
  nu mai este mult vine apocalipsa
  3 24
 • Daimler
  Renault-Nissan face treaba buna pt Mercedes. Parteneriatul asta e de viitor pt ca sunt constructori vizionari si se completeaza bine reciproc
  26 3
 • titlu
  MArCedes.Marcedes DAAAAA!!!!
  3 1
 • @po - se ca daca, checkspelling in romana costa
  Renault-Nissan completeaza Mercedes asa cum Peugeot-Citronel completeaza BMW si Chrysler pe Fiat.
  Nu avem de ce sa ne speriem, oricum Mercedes a scazut calitatea asa de mult incat nu mai conteaza.
  Singur, BMW mai tine piept tendintei de "chinezare".
  3 10
 • @cozappz
  ce spui tu?! care-i cea mai buna masina din lume, daca nu Mercedes S-Class
  8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru