Maserati ar putea oferi un SUV în gama sa din 2012

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Conceptul Kubang de la Maserati ar putea prinde viaţă în 2012. Modelul va costa aproximativ 100.000 de euro şi va fi primul SUV al mărcii Maserati.

În timp ce Alfa Romeo va dezvolta două SUV-uri până în 2014, cei de la Maserati ar putea lansa şi ei un asemenea model în 2012. Primul SUV de la Alfa Romeo se va lupta cu BMW X3, în timp ce al doilea model se va lupta cu BMW X5. Aşadar, italienii de la Alfa Romeo se vor orienta spre modelele mai mari din acest segment, care se vând de obicei cu peste 40.000 de euro, nu spre partea ieftină a acestui segment. În cazul celor de la Maserati, preţul SUV-ului "mărcii trident" va fi apropiat de 100.000 de euro, iar performanţele acestuia ar trebui să fie la cote ridicate. Ne aşteptăm şi la un interior cu finisaje fără reproş şi la un exterior deosebit de elegant.

Designerii Maserati vor avea de lucru mult până când vor realiza un model suficient de frumos care să îndeplinească toate normele europene de siguranţă şi să fie şi funcţional. Din moment ce marca italiană este cunoscută pentru frumuseţea modelelor pe care le creează, o să fie greu să vândă un model care nu este nici pe departe la fel de frumos ca fraţii săi.

În cazul clienţilor Maserati, factorul "funky" nu este suficient să vândă un model, eleganţa şi sportivitatea fiind trăsăturile cheie ale constructorului italian.

În cazul SUV-ului de la Alfa Romeo, modelul va fi bazat pe conceptul Kamal, prezentat în 2003. Evident, conceptul a primit linii noi de design între timp şi va beneficia de anumite elemente tehnice preluate din gama Jeep. Astfel, modelul va avea capacităţi off-road deosebite şi se va putea lupta cot la cot cu viitorul GLK, X3 şi viitorul Q5. Maserati a prezentat un concept tot în 2003 care se numea Kubang şi prefigura un SUV. Modelul se lăuda la vremea respectivă cu versatilitatea interiorului şi cu un design relativ elegant.

Via | GTSpirit

Comentarii (7)

  • Oribil
    O imperechere nereusita intre un Cayenne si un Quattroporte .
    2 8
  • aiurea...
    are o forma cam urata..parca cade in bot...spar sa nu iasa chiar asa pe piata..
    4 6
  • valeriu
    Foarte tare
    E greu sa gasesti un mix bun insa :
    - Motor Maseratti +
    - Desing Maseratti +
    - Tren rulare Jeep

    Rezulta un ADEVARAT SUV care nu face compromisuri cum fac concurentii :
    - Q5= INSIPID
    - X3= Urat
    - GLK= foarte urat
    6 5
  • uraaa!
    ce sangyong cu trident in fata!!!:D
    3 4
  • adaptare
    fie ca ne convine sau nu ,in ziua de astazi trebuie sa te adaptezi la cerintele pietei altfel dispari de pe aceea piata.cine se gandea acum 10 ani ca porsche v-a face masini de teren si sedanuri,si totusi ... daca lumea cere rahat albastru atuni il faci albastru.ca o parere personala,conceptul din imagini mi se pare o prostie
    2 1
  • BaditzaEx
    aiurea, slab !!!!!!!!
    poate va fi un succes in materie de tehnologie, performanta...dar sincer , de la Maserati, aveam mari pretentii in materie de design si ma asteptam mai degraba, dk tot scot un suv , sa scoata un concurent pt Porsche cayenne, care e peste x5 sau ml, astea erau/sunt asteptarile mele de la un brand ca maserati, dk era vb de alfa romeo mai ziceam, si chiar de la alfa romeo aveam pretentia sa scoata un suv muuuult mai atragator...
    pacat !
    1 0
  • RE: adaptare
    Faza e ca Maserati face si a facut masini de lux! SUVurile sunt vazute ca un simbol de clasa sociala (la fel ca masinile de lux) asa ca nu strica marca atat de mult atata timp cat sunt facute sa arate bine, sa zicem si cu bun gust (desi unii cred ca un SUV de bun gust nu se poate) si de calitate (sa nu mai zicem de dotari de lux)!



    Mentionez ca Porsche a stricat foarte tare marca cand a facut Cayenne. Spre deosebire de Maserati care era marca de masini de lux, porsche era o marca specializata pe masini sport (facute sa ofere si confort, adevarat)!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru