Maserati ar putea oferi un SUV şi o nouă berlină

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.04.2011
Viitorul SUV de la Maserati nu va folosi un motor V12 de la Ferrari, ci va fi echipat tot cu un motor V8. Constructorul italian va lansa şi o berlină de clasă mare, care va rivaliza partea premium a segmentului E.

O sursă din cadrul Maserati a sugerat că producătorul italian de modele de lux pregăteşte un SUV şi un model de clasă mare. Berlina respectivă se va lupta pe segmentul lui A6, Seria 5 şi E-Klasse, modelul urmând să fie o versiune mai mică a lui Quattroporte. Potrivit, primelor informaţii, berlina respectivă va debuta în Europa la finele anului 2013. Odată cu aceasta, clienţii vor găsi în showroom-uri noul Quattroporte, care va fi mai mare după informaţiile prezentate de cei de la Carsguide din Modena.

Modelul de clasă medie de la Maserati va utiliza o versiune modificată a motorului V8 de 4.2 litri şi va fi oferit în mod opţional cu motorul V8 de 4.7 litri. Trenul de rulare nu va avea nimic nou în plus, în schimb modelul se va mândri cu o transmisie ZF automată cu şase trepte şi cu o suspensie cu braţe duble suprapuse pe ambele punţi. În ceea ce priveşte viitorul Quattroporte, modelul va fi oferit doar în compania propulsorului V8 de 4.7 litri, care va avea două niveluri de putere.

SUV-ul Maserati, inspirat probabil din conceptul Kubang, va fi un model cu o siluetă de coupe şi tracţiune integrală, spun primele informaţii. Unele surse sugerează faptul că italienii vor folosi platforma lui Jeep Grand Cherokee pentru acest model.

SUV-ul va folosi motoare Maserate şi nu va primi V12-le de la Ferrari cum se presupunea iniţial. O versiune diesel nu a fost încă discutată, dar nu ne aşteptăm prea curând la un asemenea model.

Via | Carsguide

Comentarii (1)

  • maserati
    Imi place ca tot dati stiri preluate de la altii desi producatorul a anuntat clar ca va face aceste masini. de ce trebuie sa va dati cu presupusul asupra unor lucrui decise deja?
    maserati va face
    -un SUV (vezi Auto bild 4/2011) cu toate detaliile
    - o gama la nivelul lui Clasa E cu limuzina, coupe si cabrio
    PUNCT.
    ar fi bine sa nu mai tot preluati tampenii de la altii si sa va imbunatatiti cultura auto
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru