Mazda pregateste modele hibride si electrice pana in 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.04.2009
Mazda a anuntat ca va produce versiuni electrice si hibride ale modelelor sale mai devreme de 2016. Pana atunci, publicul va primi de anul viitor motorizari diesel si benzina mai eficiente.

Dupa ce Honda a anuntat ca renunta la motoarele diesel in favoarea celor hibride, compatriotii de la Mazda par sa le urmeze exemplul, cel putin intr-o oarecare masura.

Mazda declarase nu demult ca lucreaza la o gama de motoare diesel care ar urma sa imbunatateasca rata totala a emisiilor cu aproximativ 30% pana in 2015. Tot atunci, oficialii japonezi au afirmat ca nu se gandesc sa ofere un vehicul hibrid sau electric mai devreme de 2016, exceptand modelul Tribute Hybrid.

Criza economica si tendintele actuale ale pietei se pare insa ca i-au facut pe japonezi sa se razgandeasca repede si sa isi reevalueze pozitia. Takashi Yamanouchi, presedintele Mazda, a declarat pentru Automotive News ca gama de modele va include si vehicule electrice pana in 2015, insa a refuzat sa precizeze anul in care vom putea asista la aceasta premiera din partea constructorului japonez.

Yamanouchi a mai declarat ca in curand publicul va putea sa se bucure de o noua linie de motorizari eficiente. "Unitatile pe benzina vor consuma la fel de putin ca motoarele diesel in timp ce motoarele alimentate cu motorina vor atinge performantele hibridelor existente pe piata", a incheiat presedintele Mazda.

Se pare ca noua tehnologie va debuta oficial in cadrul Salonului Auto de la Tokyo din aceasta toamna. Din primele informatii reiese ca ea nu va fi impartasita cu Ford insa noile motoare vor fi accesibile ca pret pentru 90% din publicul cumparator. Yamanouchi nu a exclus posibilitatea de a imprumuta celor de la Ford viitoarea tehnologie.

via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru