Mazda si Mitsubishi cer ajutor de la statul japonez

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.01.2009
Pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a-si plati angajatii trimisi in somaj tehnic din cauza crizei, Mazda si Mitsubishi au cerut ajutorul statului nipon.

Modelul american se propaga si la celelalte state dezvoltate in perioada de criza. Dupa ce GM, Chrysler si Ford au cerut ajutorul Statului pentru a putea trece de problemele economice, Mazda si Mitsubishi si-au prezentat astazi cauza in fata Guvernului din Japonia. Conform comunicatelor de presa publicate de cei doi constructori, banii pe care ii vor primi imprumut de la Guvern vor fi utilizati pentru plata salariilor din uzinele in care productia a fost intrerupta din cauza crizei.

"Am apelat la ajutorul Guvernului iar aplicatia noastra a fost acceptata de catre Ministerul Muncii", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai celor de la Mitsubishi. Conform acestuia, ajutorul de stat va merge in totalitate catre plata salariilor a circa 6200 de muncitori afectati de somaj tehnic.

Conform legii japoneze, firmele private sunt obligate sa le plateasca muncitorilor cel putin 60% din valoarea totala a salariului lunar in perioada in care acestia se afla in somaj tehnic.

via | Just Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru