McLaren intentioneaza sa lanseze un hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.07.2009
McLaren cauta un specialist in dezvoltarea trenurilor de rulare hibride, ceea ce inseamna ca britanicii se gandesc serios la o versiune ecologica a supercarului pe care il vor lansa in 2011.

Solutia hibrida ar putea fi adoptata in viitor si de constructorii de nisa, care tintesc doar segmentul supercarurilor exotice. Dupa ce Ferrari a lasat sa se inteleaga ca pregateste un tren de rulare hibrid, mai nou un rival din segment pare ca se indreapta in aceeasi directie.

Este vorba despre McLaren, care anunta pe site-ul sau oficial ca este in cautarea unui specialist in tehnologia trenurilor de rulare hibride (Powertrain Hybrid Technology Senior Engineer). Oferta de angajare lasa sa se inteleaga ca McLaren cauta sa isi canalizeze o parte din resurse dezvoltarii unei versiuni hibride a viitoarelor sale modele sportive.

Postul scos la concurs de McLaren presupune ca viitorul angajat sa se ocupe de conceperea, dezvoltarea si integrarea unui sistem hibrid, ceea ce inseamna ca britanicii prefera sa isi dezvolte propria tehnologie ecologica si nu sa o imprumute, asa cum se specula in ultima vreme.

Cateva voci afirma insa ca McLaren cauta de fapt pe cineva care sa adapteze sistemul KERS, folosit in prezent in Formula 1, pentru a putea fi utilizat pe masinile de serie.

Oficialii McLaren au anuntat recent, ca vor dezvolta un nou supercar pana in 2011 si mai apoi o serie de noi modele sportive, ceea ce ar justifica interesul britanicilor pentru reducerea mediei de CO2 a gamei.

via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru