Mercedes a creat un concept aniversar: Unimog Cabrio

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.06.2011
Cu ocazia aniversării a 60 de ani de la primul Mercedes-Benz Unimog, specialiştii diviziei de camioane speciale de la Mercedes au creat conceptul unui Unimog Cabrio.

Divizia Special Trucks de la Mercedes-Benz a construit un concept special pe şasiul unui Unimog U 5000. Modelul este un concept aniversar, care are rolul de a îmbina trăsăturile retro ale gamei Unimog cu aspectul futurist al unui concept. Pentru a face noul concept şi mai captivant, cei de la Mercedes-Benz au transformat camionul într-o decapotabilă. Conceptul Unimog Cabrio a fost dezvelit în cadrul unei ceremonii speciale de la Centrul pentru Clienţi de la fabrica Mercedes-Benz din Worth, Germania, pe 3 iunie.

Deşi Mercedes-Benz nu are niciun plan de a construi un Unimog decapotabil, o parte din liniile de design prezente pe acest model vor fi implementate în viitorul limbaj de design al diviziei de camioane. Ne aşteptăm ca aspectul grilei radiatorului şi al măştii faţă să fie printre primele elemente preluate de viitoarele modele Mercedes Unimog. Aspectul blocurilor optice ar putea influenţa, la rândul său, viitoarele generaţii de Unimog.

"Noi, cei de la Mercedes-Benz Special Trucks, am decis să construim un concept de design deoarece considerăm că un asemenea vehicul va juca rol de punte între forţa reînnoirii care a caracterizat programul Unimog în ultimii 60 de ani şi viitorul design al generaţiilor viitoare de produse", a declarat Yaris Pursun, Directorul uzinei Mercedes-Benz de la Worth şi al diviziei Mercedes-Benz Special Trucks.

Via | Yahoo

Comentarii (4)

  • din ciclul ...WTF!?
    Nici măcar la şeici nu-i bună că-i bate soarele în cap :))

    Pentru cine nu ştie, Unimog este o utilitară 4x4 cu mare capacitate de trecere.
    Căutaţi Unimog Black Edition să vedeţi ce ar merge la cei cu cearşeafu' (de fapt a fost lansat, unde altfel, decât în Dubai).
    Cu ăla intimidezi şi un Hummer :D.

    Ăsta din poze e din păcate din ciclul WTF!
    3 10
  • ...
    Scrie mare "concept" in titlu. Calmeaza-te!!
    6 0
  • desene animate....
    2 0
  • WOW
    O masina "strong",o masina "anti-cocalar"!
    Sincer mie imi place!
    Impresioneaza placut la design poate mai placut ca unele concepte de autoturisme din curtea Mercedes,impresioneaza mai ales la capitolul tehnica ,foarte vizibila de altfel.
    Cum ar parea o sedinta de off-road in "extraterestrul"asta?
    O masina inconfundabila,ca de altfel toata gama Unimog!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru