Mercedes a prezentat un nou concept: Shooting Break

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.04.2010
Mercedes a prezentat imaginile unui nou concept, intitulat Shooting Break. Acesta prefigureaza o viitoare versiune break a lui Mercedes-Benz CLS.

Esential

306 CP dezvolta noul motor V6 de 3.5 litri de la Mercedes-Benz.

Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat un nou concept car, bazat de data aceasta pe CLS. Spre deosebire de Fascination Concept, acest exemplar este mult mai aproape de versiunea de productie a modelului estate bazat pe viitoarea generatie a lui CLS. Totodata, acest concept prefigureaza si viitoarea generatie de motoare V6 de la Mercedes-Benz, exemplarul in cauza fiind echipat cu un motor de 3.5 litri care dezvolta 306 CP si 370 Nm.

La fel ca oricare alt concept, cel mai important element la acest model este design-ul, iar Shooting Brake nu face exceptie de la regula. Modelul preia o buna parte din "fata" lui SLS si beneficiaza de blocuri optice auto-adaptive cu LED-uri. Sistemul inteligent de iluminare are cinci functii de disipare a luminei generate de LED-uri si functioneaza pe aceleasi principii ca blocurile optice bi-xenon de la Mercedes utilizate pe modelele actuale.

Habitaclul acestui model este desparit de o consola centrala din lemn, iar podeaua este acoperita cu acelasi tip de covor folosit si pe modelele Maybach. Implementarea unei console centrale si in partea din spate a masinii transforma configuratia acestui model elegant intr-un break cu patru locuri si cinci usi, care prezinta anumite elemente luxuriante ce amintesc de modelele Mercedes-Benz din anii 1920.

Toate elementele din lemn de la interior sunt realizate din lemn de stejar, iar podeaua portbagajului beneficiaza si ea de aceste elemente.

Noul concept de la Mercedes-Benz ar putea intra in productie la un moment dat si va fi competitorul lui BMW Seria 5 GT. Modelul de productie derivat din acest concept ar putea fi vandut ca versiunea break a lui CLS, bazata pe cea de-a doua generatie a acestui coupe cu patru usi.

Via | Automobilemag

Comentarii (10)

  • Bentley
    Interesant,dar...
    Bordul ala cam aduce a BMW nu Mercedes...
    3 9
  • Bentley
    ...
    dar speram ca sa fie preluat si pe urmatoarele modele (CLS, S-Klasse), ca nu arata deloc rau...
    8 0
  • mertz
    foarte reusit! cu un 80% din concept transpus in varianta de serie si mutantul ala de seria 5GT va iesi la pensie inainte de vreme!
    10 1
  • Daimler AG prognozeaza in acest an un profit intre 2.5 si 3 miliarde euro
    Azi dupa prezentarea rezultatelor financiare pe trimestrul 1/ 2010, actiunile Daimler AG au crescut in prima ora de la deschiderea bursei cu 7 % . In 2010, Daimler AG se asteapta la un profit intre 2.5 si 3 miliarde euro . Mai multe detalii gasiti pe urmatorul link http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20602060&sid=ap9eRwljPPuM
    4 1
  • abc_e?
    bord
    bordul chiar seamana cu cel de la noul bmw seria 5
    2 6
  • andr3i
    e superior bmw-ului seria 5 GT, asta seamana a masina fata de struto-camila de 5GT.
    cred k multi clienti ai bmw-ului se vor reorienta cand va aparea modelu asta.
    6 2
  • cristi_fulger
    Exceptional ca tot ce concepe si produce Mercedes!!! Iar comparatia cu struto-camila Seria 5 GT este absolut inoportuna...
    5 0
  • Frumoasa masina nu am ce zice...
    2 0
  • MDA
    ME-SE-RI-E!!!!!!!!!!
    1 0
  • Dupa corcirea cu Chrysler, Mercedes incepe sa redevina ceea ce a fost candva.

    Regina automobilelor...
    Un inceput in directia buna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru