Mercedes-Benz A-Klasse, prima imagine neoficială a noului model

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.02.2012
Noua generaţie Mercedes-Benz A-Klasse a fost surprinsă nedeghizată pe un drum din Insulele Canare. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva.

Un ciclist din Olanda a surprins noul Mercedes-Benz A-Klasse în cadrul unei excursii în Insulele Canare. Modelul german este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, iar aspectul exterior este foarte apropiat de cel al conceptului prezentat în 2011. La fel ca în cazul noului B-Klasse, noul A-Klasse foloseşte platforma MFA, iar gama de motorizări este aştepată să fie apropiată. Gama de motorizări otto va include cinci propulsoare care oferă între 109 şi 204, în timp ce diesel-urile oferă între 122 şi 204 CP.

Directorul de design al mărcii Mercedes-Benz, Gorden Wagener, a confirmat faptul că aspectul lui Vision A Concept este "realist" în raport cu viitorul A-Klasse. Singurele elemente schimbate faţă de concept sunt blocurile optice, grila faţă, forma geamurilor laterale şi numărul de portiere. Cei de la Mercedes-Benz au făcut eforturi serioase să păstreze forma plafonului şi interiorul prezentat pe concept.

Cei de la Mercedes-Benz îşi propun să ofere un nivel superior de calitate odată cu noul A-Klasse, materialele şi finisajele urmând să fie cel puţin la fel de bune ca ale unui C-Klasse.

Totodată, noul A-Klasse îşi propune să devină primul automobil de serie cu aplicaţii pe care le poate descărca singur, permiţând îmbunătăţirea experienţei de la bord cu doar câteva mişcări.

Via | WorldCarFans

Comentarii (12)

  • strategie de marketing
    da si cel de pe motor care a filmat este omul mercedes. cand mai aud de scapari de astea pe internet. totul este controlat de firma in cauza, e strategie de marketing.
    20 22
  • Arata foarte bine! Va avea si 1.6 dCi ?
    34 12
  • @ytbu
    care motor? :))
    7 0
  • bine ca intra si ei in clasa compacta in final dar designul curent e urat cu spume, alaturi de sl, cls. de ce oare nu au ramas la sobritatea lui e class.
    suficient de modern suficient de frumos si de sobru
    7 21
  • @john - asa spuneau cand au prezentat conceptul .. cand au vorbit despre partneriatul cu renault ..
    probabil vor avea 1-2 variante ale 1.6dci si 1-2 variante ale motorului CDI de 2.14litri.

    auzi tu.. finisaje de C-class ... de unde ... toti fanii stiu ca de acum Mercedes va avea calitatea Renault, ca sa poata sa se bata de pe pozitii de egalitate cu Audi si BMW.
    10 17
  • bv unkle!
    mi-ai placut sunt fanul tau serios!!!
    5 9
  • rupe oltenescu(Ford B-max) pe gratar
    3 4
  • Clasa compacta premium
    @coty: n are treaba cu B - max!

    La Geneva vor intra 2 "actori" puternici in "scena": noul A3 si noul A Class.
    Alaturi de Seria 1 (sg model cu tractiune spate din segment) lupta va fi la "cutite".
    4 0
  • Cel mai probabil va prelua o parte din motorizarile de baza ale clasei B si anume: 1,6 turbo pe benzina de 122 si 156 de cai si 1,8 diesel de 109 si 136 de cai.

    Vor fi si motorizari mai puternice, bineinteles, pana la AMG-ul si motorul preconizat de 2 litri si peste 300 de cai.

    Niciun motor din cele amintite mai sus nu este facut in colaborare cu Renault.

    Daca Mercedes ar avea nevoie si ar face un motor in colaborare cu Renault s-ar duce dracului toata imaginea Mercedes, parerea mea! Eventual, Renault sa introduca motoare de pe Merc, ca sa-si imbunatateasca imaginea.
    4 17
  • o opinie diferita
    @Coni_D
    Parerea ta de... necunoscator?! Renault are platforme si motorizari de succes cu fiabilitate demonstrata (vezi Twingo /Clio) si e lider de segment la modele de performanta si vehicule comerciale. In particular, motoarele de 2.5 dCi si mai nou 2.3 dCi au impresionat pe toti prin performante si consum redus. Deasemenea 1.6 dCi e declarat lider pe cilindreea sa.

    Nu vad nimic rau in miscarea celor de la Mercedes-Benz. Se asociaza cu cei mai buni pt a creste competitivitatea si a invinge concurenta directa. Scut pe doi - ii duce bila!
    13 3
  • @o opinie diferita
    2,5 si 2,3, adica "tractorasele" de pe dube?! :))))))) Vorbim de autoturisme, tinere!
    Cine a declarat lider motorul de 1,6 dci de la Renault? Tu, poate! Lider, in opinia celor mai multe publicatii de specialitate este 1,6 diesel de la PSA, la acea cilindree.

    Ce miscare visezi tu la Mercedes? Nu exista nicio colaborare la motorizari deocamdata si in niciun caz in sensul ca un model Mercedes sa fie echipat cu motorizare Renault.

    De ce ar pune 1,6 Renault cand are un 1,8 mai puternic si mai performant?
    Ce sa faca cu "tractoarele" de 2,5 si 2,3 uzate tehnic si moral, cand are
    mult mai economicul si performantul 2,1 cdi biturbo de 204 cai?

    Sa nu mai vorbim de arhicunoscutul 2,2 cdi in vreo 3 variante de putere ce este o legenda printre sutele de mii de taximetristi din Germania care-l folosesc pe E-Class, in ceea ce priveste fiabilitatea si consumul mic.

    La categoria "grea", de peste 3000 cmc nici nu mai are rost sa vorbim.

    Prin urmare, esti cam paralel si vorbesti in necunostinta de cauza. "Scut" pe doi, nu prea te duce bila!
    1 12
  • Semtex
    @Coni_D
    Ce sa ne asteptam de la un "mascul feroce" de 26 de ani ca tine? Clar, alianta BMW-PSA e exceptionala, iar Carlos Ghosn si Dieter Zetsche sunt niste prosti ! Cum isi permit?!! Acum serios, ai condus Master 2.3 dci ca sa stii ce r... mananci? :)) 2.3 dci e motor aparut de max 1 an :)) Greu la deal cu boii mici!

    Ai auzit de raport emisii / consum / performante vs. cilindree? Eh aici e lider 1.6 dci ! Fie ca-ti convine tie sau nu!

    "De ce ar pune 1,6 Renault cand..." Aloooo! deja au stabilit strategia si au pus 1.6 dci pe lista! Esti pe dinafara ! Punctele cooperarii le poate vedea oricine alfabetizat cu internet... clasa mini / mica, motoare 3, 4 cilindri, electrice, vehicule comerciale etc etc.

    http://www.sfin.ro/articol_21852/noile_motoare_renault_1_6_dci_vor_echipa_mercedes_a_si_b_klasse.html

    La categoria "grea" (ca sa te citez), Renault-Nissan are deja un motor performant - 3.0 dci cu pana la 550 Nm. Esti incorigibil !!
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru