Mercedes pregăteşte motoare noi "cu performanţe similare celor BMW"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.10.2011
Mercedes va lansa până în 2015 o nouă generaţie de propulsoare cu 4, 6 şi 8 cilindri, "capabile să ofere performanţe similare motoarelor BMW". Nemţii vor reveni şi la motorul cu 6 cilindri în linie.

Mercedes a anunţat că va dezvolta până în 2015 o nouă generaţie de propulsoare cu patru, şase şi opt cilindri, supuse unei politici noi de downsizing, pentru a reduce astfel media de emisii a grupului german.

Noutatea absolută o va reprezenta însă revenirea la un propulsor cu şase cilindri în linie, configuraţie folosită ultima dată în 2005 pe dieselul 320 CDI de 204 cai putere, regăsit pe E-Klasse W211 şi S-Klasse W220.

Potrivit oficialilor Mercedes, "propulsoarele se vor inspira din performanţele unităţilor BMW", cu versiuni turbo simple sau bi-turbo, atât în versiune diesel cât şi benzină. Aşadar ne putem lua adio de la motoarele V6 care au făcut carieră în cadrul gamei Mercedes.

În ceea ce priveşte motoarele cu opt cilindri, acestea vor beneficia de o capacitate redusă. Unităţile cu patru cilindri vor avea şi ele supraalimentare pentru a putea oferi cuplu şi putere demne de segmentul premium.

Dezvoltarea unităţilor cu patru cilindri se va face alături de alianţa Renault-Nissan, cu care Mercedes va lucra şi la motoarele mici, cu trei cilindri.

Prima aplicaţie ale acestora din urmă o vom putea vedea probabil pe noua generaţie Smart fortwo.

via | autoblog

Comentarii (24)

  • :)):))
    - Potrivit oficialilor Mercedes, "propulsoarele se vor inspira din performanţele unităţilor BMW"
    22 7
  • Zau asa....
    Si eu care credeam ca mercedes are motoarele cu o idee mai bune decat bmw.....
    25 8
  • Mercedes... BMW
    Nu e chiar cea mai buna declaratie a asa zisilor oficiali Mercedes. oricum motoarele mercedes nu sunt la fel de performante precum cele din curtea bmw, dar.. nu tot timpu un motor performant este si un motor foarte bun.
    34 1
  • Mercedes NR 1
    andrey11 f adevarat ce ai zis bv
    un motor f puternic nu inseamna k este si cel mai fiabil si bun
    bv Respect
    20 3
  • Au apus vremurile cand Mercedes era peste BMW.
    Sa vedem cum va arata S-ul nou. E singurul Mertz care isi merita banii.
    13 20
  • @prieteni
    Problema e ca pana in 2015 BMW va avea motoare ultra-performante peste ce au acum .
    Si nustiu dacă Mercedes va putea tine piept la Bavarezi .
    Oricum respect Mercedes , aceasta marca își merita banii pe confort si lux nu pe sportivitate .
    BMW sa le fie rusine produc cele mai bune motoare din lume si nu au un sport-car ca R8 sau SLR.
    18 8
  • Cele mai bune motoare?
    In
    3 3
  • Best engine?...
    In ce categorie produc cei de la BMW cele mai bune motoare? Poate in zona claselor medie-mare, dar in clasele sport si supersport(desi aici nu prea are loc) exista Ferrari, Porsche, Mercedes(inclusiv cu motorul de pe Pagani), Lambo si mai nou Audi
    13 13
  • @berndt
    sti ce motor are mc.laren F1 facut acum17 ani si care nu are rival nici in prezent?
    14 5
  • acidutzza
    o declaratie mai mult decat injositoare...
    Este injositor ca tu, Mercedes, un brand sinonim cu industria auto, sa declari ca o sa faci motoare comparabile cu cele de la BMW. Nu spun ca BMW nu este marca puternica, dar aici ma gandesc la istoria celor doi producatori. Oricat ar marsa BMW pe traditie, Mercedes da clasa la traditie (si chiar sunt fan BMW). Asta ca sa nu mai spun de cum se vor simti posesorii de Mercedes ca se vor plimba in masini cu "motoare a la BMW!!! Deci...BMW-Mercedes 1-0 ! A...sa nu aud vreun fan Audi ca va comenta aici! Cand Mercedes construia masini, Hitler abia daca se nastea! Iar cand BMW se nastea, Audi inca era "prin Elvetia"!!!
    19 3
  • cred ca ar fi interesant daca articolul ar fi reformulat iar " inspirate " va fi folosit la fel ca in articolul de pe autoblog ...

    acolo (autoblog) citatul este
    "Attesi nel 2015, i nuovi propulsori dovrebbero “ispirarsi” alle scelte fatte da Bmw (frase che sicuramente farà discutere i puristi…)"
    "propulsoarele se vor "inspira" din performanţele unităţilor BMW"

    la voi este
    "propulsoarele se vor inspira din performanţele unităţilor BMW"

    autoblog spune ca din declaratii reiese ca performantele vor fi "inspirate" din zona BMW ... la voi reiese cum ca un nene a scos pe gura "propulsoarele se vor inspira din performanţele unităţilor BMW" .. ceea ce nu este tocmai adevarat.. si mai starneste si ceva "critici" din randul fanilor.


    ceea ce este mult mai interesant este ca articolul de pe Autoblog este o traducere a unui articol de pe Carmagazine.co.uk (http://tinyurl.com/6gbjxvs) iar in articolul original nici nu apare vre-o referire la cum ca vre-un oficial Mercedes a spus ca se vor inspira de la BMW ...
    CarMagazine spune :
    "Merc does a BMW and goes straight six
    Instead, Mercedes-Benz is going to revive the in-line six for use in its larger cars. Our source at Daimler suggests it will be available in single and twin-turbo guise. "
    care in traducere libera inseamna ... nu inseamna nimic... fiind o expresie englezeasca semi-intraductibila ... dar insemana ceva de genul "face ca BMW" .. sau .. etc... semi-intraductibila. Ceea ce este frapant este ca italienii de la Autoblog s-au apucat sa traduca "intraductibilul" prin "MB se vor "inspira" de la BMW" .. punand un mic cuvant in gura celor de la MB ... cand, defapt, "Merc does a BMW and goes straight six" este clar o expresie folosita de autorul articolului original pentru a "colora" un pic articolul si pentru a aminti publicului ca BMW sunt "campionii" motoarelor cu 6 cilindri in linie

    deci ... sa incercam sa mai verificam si sursa sursei ... pentru ca nu este prima data cand apare un articol tradus cu "google" de pe autoblog ... care nici pe autoblog nu este 100% corect ... stiti voi, telefonul fara fir dauneaza grav continutului ;)



    @@berndt (ai putea sa ai un pic de "respect" si sa folosesti un nume propriu si apoi sa scrii @berndt in titlul comentariului)
    McLaren F1 nu inseamna numai motorul BMW de sub capota ... acea masina este ceea ce este pentru ca este o suma de elemente ultraperformante. Motorul este o opera de arta, adevarat, dar hai sa vedem un anume AMG biturbo de pe un anume Pagani Huayra ... poate noul pagani nu va calca pe urmele lui F1 dar motorul de pe Huayra este superior din cam toate punctele de vedere motorului BMW de pe F1.
    9 3
  • mai..unkle
    bernd..a adus vorba de motoare...scuza-ma..ca eram la subiect(adica ...motoare)..cat despre respect,discutam in alt context...respectul se castiga nu se pretinde iar aici nu se pune problemA...REFERITOR LA NUME PROPRIU ...AICI N-ARE RELEVANTA DAR DACA PT.TINE ARE ATUNCI...,,CE-TI PASA TIE CHIP DE LUT DAC-OI FI EU SAU ALTUL,,
    3 3
  • @acciduttzaa
    Cand Audi se nastea(1910), BMW nu construia masini.Cand Audi domina lumea curselor auto in anii 30 alaturi de Mercedes, BMW abia indraznea sa participe la cursele dedicate masinilor sport de 2.0l.Nu mai continui cu succesele din motorsport, unde BMW e surclasat de Mercedes, Audi, Porsche si chiar VW dintre marcile nemtesti.BMW face motoare excelente, dar numai in anumite categorii, sa nu generalizam
    12 8
  • are relevanta pentru a putea spune " [NUME], parerea mea este ca parerea ta nu este tocmai OK" .. ajuta la a formula o propozitie ... si este "politicos"
    3 3
  • este distractiv
    Cum unii care scriu comentarii fac adevarate esee ca sa infirme o realitate data de cifre, care spun ca BMW ocupa primul loc in randul producatorilor de masini premium, cel putin deocamdata (Audi vine din urma se pare). Faptul ca BMW nu produce inca un supercar de genul R8 sau SLS este o optiune de strategie de dezvoltare a grupului. Care e problema? Credeti ca sunteti voi mai buni strategi sau experti in marketing sau management al firmei?
    Nu credeti ca motorul v8 de pe M5 ar duce un eventual supercar la performate uluitoare, in contextul unei greutati mult mai mici si dinamici imbunatatite? Ca sa nu vorbesc de unitati mai mari, v10.
    Cred ca este pur si simplu o chestiune de strategie a brandului. Care merge, din cate se poate observa pe varianta efficient dynamics.
    3 5
  • @acidutzza
    Etnobotanice ... ceva la bord?!
    3 5
  • @
    Pana ce Mercedes va avea motoare la nivelul BMW de acuma, BMW va evolua si mai mult =)). Tot timpul va fi cu un pas inapoi.
    5 5
  • @ prietenii suedezi cu nume noi de mai sus
    Era unul mai sus si spunea ca BMW in motor sport era praf pe lângă Audi .
    Dar nu uita ca , când BMW producea motoare de avione audi avea carute cu 20 cai putere.
    Primul avion de lupta din lume care atingea înălțimea de câțiva zeci de mii de metri a fost cu motor de BMW .
    Audi e bun la moment ca DTM PRIN anii 80 tragea aer Audi ...
    Când in 1989 BMW avea 6 in linie de 2.0 litri si 150 hp audi avea motoare de 2.0 litri cu 110hp.
    Cu BMW 520i E34 rupeam orice Audi prin anii 90.
    Ultimii 5 ani Audi a crescut datorită Lui VW ca e cel mai puter Grup din lume .
    VAG GROUP E cel mai puternic Audi fără VAG da faliment a doua zi .
    ASA ca Audi sa multumeasca grupului VAG ca datorită lor au ajuns si se bat cu BMW .
    8 10
  • @BMW
    Esti vreun posesor frustrat de ursulet sau pisica inmatriculat in Bulgaria?
    10 4
  • AndreiRN
    Greseala
    Adica o sa renunte la fiabilitate pt performanta.
    MBZ nu mai e de mult ce a fost si se indreapta spre chinezarie ca si VW.
    1 2
  • kumite
    @bernd
    Salutari,prietene!Amicul nostru @bmw,la ora actuala nici macar nu are un bmw.E pe undeva prin California,si-i critica pe americani.Mai nou,este pornit pe vikingi.Este ca si furnicuta,care a ramas pe elefant,dupa ce acesta s-a scuturat de musuroiul de furnici,care erau pe el.Ce este misto,este ca furnicuta asta,vrea sa stranga elefantul de gat.Mai mult ca sigur,nu o sa priceapa nimic din ce se scrie pe aici.
    Stima!
    3 1
  • iar a aparut asta pe prima pagina ... macar poate indicati o sursa "valabila" care sa spuna ceea ce ati tradus voi aici ... pana atunci RUSINICA domnule Mirica ;)
    2 0
  • ferrari, bmw, honda, fiat(tot cu ceva ceva ajutor de la ferrari) si toyota sunt motoristi adevarati.

    porsche e prea tinut de traditie........

    restu lumii...............
    0 1
  • @motoare
    motoare cuma fost honda v10, bmw v10 si ferrari v10 in ordinea asta nu a facut nimeni in f1, ce motor are lexus LFA( cel mai avansat motor pe o masina de strada).

    fiat putere mare si noxele cele mai reduse, bmw folosete motoare de la ei si alti constructori, twin air este o lectie(supapele si contragreutatea de vibratii).

    si bmw, lexus, jaguar produc motoare mari, inclusiv ferrari.

    la fel si mercedes numa ca ei au cele mai mari emisii de unde rezulta ca cei de mai sus(nu fiat - pt ca-s motoare mici) construiesc motoare mai eficiente.

    honda avut ultimul v10 de 970 cai putere in f1, zdrobitor.

    mercedes si acum cu motoarele limitate in f1 are probleme la consumul de benzina.

    asa ca gura aia cu mercedes
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru