Mercedes pregateste o versiune Black Series a lui SLS AMG

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Desi cei de la Mercedes-Benz au declarat ca "Razboiul Cailor Putere" s-a incheiat, inginerii AMG lucreaza la o versiune Black Series a lui SLS AMG, care va dezvolta circa 600 CP si va costa in jur de 260.000 de euro.

Inginerii Mercedes-Benz lucreaza la o versiune Black Series a supercarului SLS AMG. Noul model va fi lansat abia in anul 2013 si va fi mai exclusivist decat versiunea "standard" a lui SLS AMG. Fiind o versiune Black Series, modelul la care lucreaza inginerii germani va fi mai puternic si mai usor. Mercedes SLS AMG Black Series va beneficia de imbunatatiri in materie de aerodinamica, iar masa modelului va fi redusa cu aproximativ 50 de kilograme.

Motorul V8 M159 al lui SLS AMG isi pastreaza cilindreea de 6.2 litri, dar primeste un plus de putere, ajungand sa dezvolte 600 CP si 677 Nm. Acest lucru va duce la un timp de accelerare 0-100 km/h de numai 3.5 secunde, in timp ce viteza maxima este asteptata sa urce pana la 335 km/h. Toate aceste performante vor fi obtinute prin marirea raportului de compresie, modificarea axelor cu came si schimbarea galeriei de admisie cu una mai mare.

Cei de la Mercedes anunta ca dezvoltarea motorului M159 cu care este echipat modelul SLS AMG nu a ajuns la final, ceea ce inseamna ca unitatea V8 inca mai are rezerve de putere. Odata cu performantele deosebite, pretul unui Mercedes-Benz SLS AMG Black Series va urca in jurul valorii de 260.000 de euro, cu aproape 50% mai mult decat cel al unui model standard.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru