Mercedes pregateste un rival al lui Audi A1

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.04.2010
Mercedes ar putea crea un rival al lui Audi A1 si al modelului care va iesi din BMW Mega City. Modelul se va numi Project 50 si va avea dimensiuni similare cu cele ale primei generatii A-Klasse.

Cei de la Mercedes-Benz vor crea un model intitulat Project 50, care va rivaliza noul Audi A1 si viitorul model BMW care va iesi din proiectul MegaCity. Mercedes Project 50 va avea dimensiuni similare cu cele ale primei generatii a lui A-Klasse, in timp ce interiorul va fi impanzit de electronice. Desi Project 50 va avea dimensiuni similare cu cele ale primei generatii A-Klasse, acesta nu va folosi si platforma acestui model, deoarece este prea grea si modificarea acestei platforme pentru a intruni noile reglementari de siguranta ar fi prea costisitoare.

Unele voci din cadrul marcii Mercedes-Benz sugereaza faptul ca noul Project 50 ar putea utiliza platforma viitorului Smart ForFour. Spre deosebire de A-Klasse, viitorul Smart ForFour va avea un motor amplasat in spate care va angrena doar rotile din spate. Cei de la Mercedes ar putea crea si o versiune electrica a acestui model, inspirata de conceptele BlueZERO, care reprezentau vehicule ecologice, cu zero emisii de carbon.

La fel ca in cazul celor de la BMW, inginerii Mercedes-Benz investigheaza folosirea fibrei de carbon si a materialelor ultra-usoare pentru reducerea masei totale a lui Project 50. Cei de la BMW au semnat deja un parteneriat de tip joint-venture cu cei de la SGL pentru materiale plastice ranforsate cu fibra de carbon.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Faina masinuta
    Daca varianta electrica va fi reusita, multi o sa urmeze tendinta Mercedes in segmentul masinilor mici.
    1 0
  • Carlos
    Viitoul A Class e dezvoltat pe o platforma noua din ce am inteles si va concura cu BMW seria 1 si Audi A3. Din 2012, A Class va fi cu totul altceva.

    Project 50
    "Benz’s product strategy people have also been working on another new piece of architecture, dubbed Project 50, to create another Mercedes-Benz-badged car closer in size to the original A-Class.
    Though its future is less secure than the new smart range, the Project 50 concept is will provide a 3.5-metre, all-electric city car – something that already has plenty of Mercedes-Benz people excited.
    Though insiders also believe there may not be enough room between the four-door smart and the next-generation A-Class, it’s also a concept that has Infiniti’s product planners excited as well." (sursa:www.autoexpress.co.uk)
    0 0
  • mb
    Ce urangutan
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru