Mercedes pregateste un roadster bazat pe A-Klasse!

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.01.2009
Mercedes va lansa un nou roadster de dimensiuni mici in 2012, bazat pe viitorul A-Klasse.

Esential

600 milioane de euro au fost investite in fabrica Mercedes din Rastatt, Germania.
2011 este anul in care vor fi introduse noile modele A-Klasse si B-Klasse.
2012 este anul in care va fi lansat noul roadster Mercedes, bazat pe A-Klasse.

In 2012, Mercedes va lansa un roadster cu tractiune fata, de dimensiuni mici. Acesta va fi bazat pe platforma viitorului A-Klasse si va gazdui numai doi pasageri. Publicul tinta al modelului este compus din tineri care doresc vehicule cu un consum redus dar si un aspec interesant.

Mergand pe aceasta idee, Mercedes-Benz a prezentat un concept in anul 2000, denumit SLA Vision Roadster Concept, care va deveni realitate sub forma noului roadster. Din punct de vedere al pretului, acesta va fi plasat sub modelul SLK. Roadsterul va face parte dintr-o grama larga de modele din care vor face parte noile A-Klasse si B-Klasse, care vor fi lansate in 2011. Impreuna cu acestea ar putea fi lansat si un model off-road de dimensiuni mici.

Noul A-Klasse va abandona platforma complexa sandwich – folosita inca din 1997, in favoarea unei platforme conventionale care este mai flexibila. Platforma sandwich a lui A-Klasse va fi folosita in continuare de Mercedes-Benz pe modelele bazate pe conceptul BlueZero, prezentat la Detroit.

Aceasta platforma a fost gandita pentru tehnologii alternative de propulsie inca de la introducerea sa in 1997, asa ca Mercedes nu va renunta la ea in viitorul apropiat. In schimb, platforma sandwich nu va fi folosita la modelul roadster deoarece este prea grea si acoperisul ar fi prea inalt.

Datorita faptului ca noile A-Klasse si B-Klasse vor folosi o platoforma cu tractiune fata acestea vor putea lua diferite forme de caroserie, spre deosebire de modelele conventionale Mercedes. Modelele vor putea fi construite si cu tractiune spate sau tractiune integrala, dar tractiunea fata a fost preferata pentru flexibilitatea pe care o confera. “BMW Seria 1 este un vehicul de dimensiuni mici cu tractiune spate, dar limitarile de spatiu pe care le impune acest stil de caroserie fac locurile din spate impracticabile.”, a declarat sursa din cadrul Mercedes-Benz, care prefera sa ramana anonima.

Noul roadster Mercedes-Benz va avea si o versiune AMG, care ar putea beneficia de un propulsor cu patru cilindri supraalimentat atat cu o turbina, cat si cu un compresor. Noul model a fost dezvoltat pentru clientii Mercedes care doreau un model AMG ecologic care sa nu faca rabat de la performante sau stil.

Mercedes A-Klasse va ramane un automobil de nisa si isi va pastra aspectul care l-a consacrat, constructorul german neavand intentia de a concura cu Alfa Romeo MiTo, Audi A1 sau Mini. Mercedes a facut o investitie de 600 milioane de Euro in modernizarea fabricii Rastatt din Germania, responsabila pentru productia lui A-Klasse.

Pe langa aceasta, compania germana va construi o fabrica in valoare de 1 miliard de euro in Ungaria, la Kecskemet, care va fi insarcinata cu productia viitoarelor modele bazate pe aceasta platforma. Cele doua uzine vor produce circa 500.000 unitati pe an.

Via | Drive

Comentarii (1)

  • ce fata are....e interesanta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru