Mini Countryman ar putea primi şi o versiune coupe

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.03.2012
Conceptul Mini Paceman ar putea deveni versiunea coupe a lui Countryman, anunţă Car and Driver. Modelul este aşteptat să debuteze în 2014.

MINI ar putea construi o versiune de serie a conceptului Paceman, care va numi Countryman Coupe. Mini Countryman Coupe este aşteptat să debuteze în 2014, anunţă americanii de la Car and Driver. Aparent, informaţia vine de la o sursă din cadrul Mini, care le-a spus că este foarte probabil ca modelul să fie denumit Countryman Coupe. Conceptul Paceman arăta ca o versiune cu două uşi a lui Countryman, deci denumirea ar fi logică. O versiune de preproducţie a acestui concept ar putea fi prezentată la Salonul Auto de la Paris, spun americanii de la Car and Driver.

Nu toate conceptele Mini devin realitate, după cum a fost cazul lui Rocketman. Respectivul model nu va avea o versiune de serie deoarece aceasta ar implica costuri de dezvoltare prea mari, iar modelul nu ar fi rentabil. Versiunea de serie a lui Mini Rocketman era aşteptată să debuteze în anul 2016. Modelul avea un ampatament generos şi dimensiuni compacte, ceea ce aducea o serie de probleme în materie de manevrabilitate şi rezistenţă la impact.

În schimb, englezii de la Mini au venit la Geneva cu o versiune de marfă a lui Clubman. Aceasta se numeşte Clubvan şi este un model de serie.

Cei de la Mini l-au echipat cu şase puncte de ancorare şi cu frânghii elastice pentru asigurarea stabilităţii pachetelor transportate. Oficialii Mini nu au confirmat şi nici nu au infirmat zvonurile privind viitorul Countryman Coupe.

Via | CarandDriver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru