Mini va dezvalui conceptul Moke pe 11 ianuarie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.12.2009
Mini pregateste un nou concept, botezat Moke, care va debuta in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Din primele informatii este vorba despre un model off-road care va prefigura tractiunea integrala destinata crossover-ului Countryman.

In prezent publicul asteapta din partea Mini trei noi modele, anticipate deja de cate un concept: crossover-ul Countryman, un coupe si un roadster. Constructorul britanic pregateste insa o surpriza pentru fanii sai, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, unde se pare ca va expune un nou concept, botezat Moke, dupa legendarul model de off-road produs de Mini incepand cu mijlocul anilor '60.

Surse neoficiale anunta ca Moke va oferi publicului primul contact direct cu tractiunea integrala pregatita de Mini pentru Coutryman, crossover-ul al carui debut este asteptat in cadrul Salonului de la Geneva. In plus, platforma pe care a fost dezvoltat conceptul va fi identica cu cea a crossover-ului de serie.

Desi Mini nu a lasat sa se inteleaga ca Moke va da nastere unui model de serie, conceptul ar putea sta la baza unui off-road-er pur, de mici dimensiuni. Daca publicul primeste bine noul concept la Detroit si reactiile sunt pozitive, atunci planul de viitor Mini ar putea include patru modele si nu trei asa cum se stia pana in prezent.

Daca va vedea lumina zilei in versiune de serie, Moke va fi alternativa off-road a crossover-ului ce vine in aceasta primavara, o alternativa ce ar putea adopta o caroserie fara acoperis.

O versiune de serie a modelului ar putea debuta spre sfarsitul lui 2012 sau inceputul lui 2013.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • cica model off-road :))
    wow genial ! un sasiu la vedere cu garda la sol cat loganul si 4 bucati de burete asezate in unghi de 90 de grade... incredibil !!! de nu s-a gandit nimeni la asta...?
    5 1
  • warning
    :|
    :|
    1 0
  • Ce-i asta ? :))
    1 1
  • @vasi27
    Tu te uiti numai la poze, articolul nu-l citesti ? In poza e modelul Moke care s-a produs incepand cu 1964. Cum o sa arate conceptul, ramane de vazut.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru