Mini vrea să facă un rival pentru Smart fortwo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.05.2010
Englezii de la Mini pregătesc un model de oraş, care va rivaliza viitorul Smart fortwo. Acesta va avea o lungime de doar trei metri şi este urmaşul ideologic al conceptului Spiritual prezentat în 1997.

Celebra marcă din Oxford care a sărbătorit anul trecut 50 de ani de existenţă vrea să lanseze un model accesibil pentru oraş. Primele informaţii ne arată ca modelul va rivaliza direct viitoarea generaţie a lui Smart Fortwo şi este o parte complementară a proiectului Megacity de la BMW. Spre deosebire de Megacity, viitorul model supermini de la constructorul britanic MINI va folosi materiale convenţionale în defavoarea fibrei de carbon pentru reducerea masei totale şi a menţine costurile de producţie şi achiziţie la un nivel cât mai redus. Modelul nu va fi un low-cost, ci doar un supermini accesibil de la celebrul producător de vehicule mici.

Cei de la Mini au susţinut dintotdeauna că vehiculele mici sunt mai sustenabile pe termen lung, iar noul model este ocazia acestora de a-şi demonstra teoria. Provocarea reală este obţinerea unui profit la acest nivel, deoarece constructorul britanic va introduce o “cantitate” mare de tehnologie, iar costurile de dezvoltare ale acestui model vor avea nevoie de un volum foarte mare pentru amortizarea investiţiei.

Directorii Mini vor miza pe noile motorizări cu trei cilindri, care ar trebui să obţină un consum de carburant cât mai scăzut.

Pentru moment, însă, nimic nu a fost stabilit definitiv, dar constructorul britanic promite un concept în următoarele 12 luni. Până atunci însă, rămâne de văzut ce vor prezenta cei de la Daimler prin divizia Smart, care va beneficia de experienţa celor de la Renault în segmentul acesta, iar inginerii Mini vor fi destul de ocupaţi cu versiunile de producţie ale lui Roadster şi Coupe. Primele informaţii despre viitorul supermini de la Mini ne spun că lungimea nu va depăşi 3.050 milimetri – acelasi nivel cu versiunea clasică a lui Mini desenată de Alexander Issigonis. Astfel, modelul va fi cu 300 de milimetri mai lung decât actualul Smart şi cu 700 mm mai scurt decât Mini Cooper.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • cu 4 locuri iar o sa avem o cutie inutila ca multe masinute de oras , daca circuli in oras trebuie sa stai cu picioarele sprijinite de bord si in spate cu ele pe tetierele din fata ?
    1 2
  • seamana cu renault twingo ala vechi:P
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru