Modelele Toyota vor vira singure pentru a micşora impactul în cazul unei coliziuni inevitabile

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 24.07.2011
Constructorul japonez Toyota a oferit o primă demonstraţie a ceea ce înseamnă sistem de siguranţă pre-coliziune. Sistemul este capabil să preia controlul asupra direcţiei vehiculului pentru a minimiza impactul în cazul unei coliziuni.

Toyota a avut numeroase probleme cu siguranţa oferită de modelele produse, iar acum constructorul japonez vrea să uimească lumea printr-un nou sistem revoluţionar. Inginerii niponi lucrează la un sistem de siguranta pre-coliziune care va prealua controlul asupra direcţiei vehiculului pentru a minimiza impactul în cazul unei coliziuni inevitabile.

Noul sistem dezvoltat de japonezi combină un radar super-sensibil cu o cameră poziţionată în partea din faţă a vehiculului pentru a detecta un posibil impact. Mai apoi, computerele de la bordul maşinii vor calcula nivelul de frânare optim şi direcţia necesară evitării accidentului, iar în cazul în care şoferul nu reacţionează, sistemul automat îl va înlocui.

"Trebuie să învăţăm din accidentele anterioare şi să îmbunătăţim încontinuu caracteristicile de siguranţă", a declarat Moritaka Yoshida, şeful Toyota care se ocupă de sistemele de siguranţă. Noul sistem de siguranţă pre-coliziune este destinat în special micşorării accidentelor dintre pietoni şi maşini, insă oficialii niponi nu au spus nimic referitor la lansarea acestuia.

Via | Autoblog | DetroitNews 

Comentarii (2)

  • Cosmin
    Parca am mai vazut asta undeva
    Desigur!! La volvo. Pedestrian detection si city safety.
    Ma rog, treaba cu virarea e ceva in plus insa ma gandesc ca nu e chiar bine sa preia masina controlul directiei.
    16 3
  • razvanis
    recall
    sa nu fie de nevoie de un recall pentru acest sistem dupa lansare, sa nu sara masinile singure in camp ca li se pare ca vor avea accident
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru