Montezemolo: "Alianta Fiat-Opel ar naste un grup solid"

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 03.05.2009
Luca di Montezemolo sustine ca o colaborare dintre Fiat si Opel ar fi extraordinara. Din aceasta s-ar naste "un grup solid".

Presedintele Grupului Fiat, Luca di Montezemolo, sustine ca o alianta intre Fiat si Opel ar fi "o extraordinara oportunitate" pentru producatorul italian, reprezentand continuarea perfecta dupa ce constructorul din Torino a incheiat joi un acord de colaborare cu americanii de la Chrysler.

"O alianta cu Opel ar fi o oportunitate extraordinara pentru noi. Opel ar fi partenerii nostri ideali, s-ar naste un grup extrem de solid", sustine Montezemolo, intarind afirmatiile pe care le-a facut vineri CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne.

"Il vom lasa pe Sergio sa lucreze. Ce pot sa spun este ca urmarim o strategie coerenta si ca nu ne vom abate de la aceasta. Apoi, vom vedea. Stim ce carti avem in mana si vom juca pana la capat cu ajutorul acestora", continua Montezemolo.

Conform declaratiilor lui Sergio Marchionne, Fiat ar avea nevoie de inca un partener pentru ca volumul de productie anual al viitorului grup sa ajunga la 5.5-6 milioane, cifra care ar asigura supravietuirea tuturor marcilor implicate, indiferent de turnura pe care o va lua criza financiara si economica mondiala.

Sergio Marchionne se va intalni luni cu ministri germani ai Finantelor si Afacerilor Externe, oferta initiala a celor de la Fiat pentru preluarea Opel fiind, dupa spusele unui oficial al board-ului contructorului german, de 750 de milioane de euro.

Suma este considerata prea mica de General Motors.

Eventuala colaborare dintre marca germana si Grupul Fiat nu este vazuta insa bine de toti membri Opel. "Cele doua marci nu s-ar putea integra, s-ar canibaliza una pe alta. Iar acesta nu este un fapt pozitiv pentru niciunul dintre cei doi constructori", spune Armin Schild, membru al echipei de conducere Opel, intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Stampa.

In cazul in care Fiat nu ar ajunge la un rezultat dupa negocierile cu guvernul german, italiene s-ar putea reorienta catre operatiunile din America de Sud ale General Motors.

via | Reuters

Comentarii (8)

  • Fiat-Opel
    Cred k le-ar face bine sa se alieze
    0 0
  • Robert
    Doar 750 milioane ?
    Suma de 750 milioane de euro este modica, tinand cont ca cei de la Magna plus rusii de la GAZ ( grup detinut de Oleg Deripaska ) au oferit 5 miliarde de euro pentru Opel . Sa nu uitam si cele 3.3 miliarde de euro oferite de statul german noului proprietar al marcii Opel . In plus sindicatele Opel se opun vehement aliantei cu FIAT, preferand o intelegere cu cei de la Magna .
    0 0
  • parerea mea
    sincer nu as prefera sa se alieze cu FIAt le-ar strica imaginea celor de la opel
    din pctul meu de vedere fiat e cel mai naspa producator auto din ue fac niste masini de toata jena urate nefiabile un interior vai de el parerea mea
    0 0
  • mda
    Nu cred ca americanii vor lasa OPEL.....firma de origine germana care acum este americana ,de multa vreme .........
    0 0
  • re:parerea ta
    Eu zic sa te mai uiti odata!
    >Unele modele de la opel au aceleasi motoare ca si fiat.
    >Unele fiat sunt fiabile, altele nu.
    >Arata destul de ok.
    >Pretul este ok!

    Deci... ce nu e bine la Fiat?
    0 0
  • .........
    @:parerea mea

    frate informeazate mai bine OPEL monteaza o aproape toate motoarele de alte marci ...doar cateva din productie proprie..2.0dti,dtl,dty,dth......iar cele de 1.3 CDTI ,1.4i,1.6 16v sunt de fiat 100% .....1.7CDTI ,TD.DT.SUNT DE ISUZU...100%....SI sunt ansamblate in ungaria cu piese de la LEONY BISTRITA SI NUS CE FIRMA DIN CLUJ.....deci sa nu zici ca e o masina nemtzeasca :D...opel e oki fiat la fel....dar ca esty varza tu un pik parerea mea ;)
    0 0
  • Fiat.....
    Fiat vine cu tehnologia......opel asambleaza.....
    Opel nu mai are nimic nemtesc,......vise prelungite ....supravietuieste.....greu,
    0 0
  • Silverblade
    ce marca e Opel?
    @ss

    Opel nu mai are nimic nemtesc? In afara de centrul de design, locatia fabricilor si muncitori, probabil, nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru