Nissan IV Concept, creaţie japoneză inspirată de natură

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.11.2010
Constructorul japonez va expune la salonul californian o creaţie futuristă, botezată IV Concept, capabilă să combine tehnica viitorului cu materiale biologice.

Nissan va expune la Salonul Auto de la Los Angeles, alături de sedanul futurist Ellure, şi studiul de design IV Concept, destinat să ţintească premiul cel mare în cadrul concursului de design anual. Cu o masă mai mică de 454 de kilograme, pentru a respecta tema de anul acesta a concursului, IV Concept propune o caroserie ce foloseşte componente biologice şi tehnici inspirate de filmele de la Hollywood.

Structura maşinii este imaginată dintr-un polimer vegetal, extras din iederă, combinat cu pânză produsă de păianjeni, pentru a oferi flexibilitate şi o masă redusă. Suprafaţa vitrată este asigurată de un material fotovoltaic transparent, mai uşor cu 99% decât geamul securizat tradiţional.

Propulsia pentru conceptul japonez de patru locuri este asigurată de motoare electrice, poziţionate pe fiecare roată, ţinute în viaţă de baterii biologice. Mediile de stocare sunt legate la un sistem capabil să recupereze 60% din energia cinetică folosită pentru deplasare.

Astfel, bateriile pot fi încărcate rapid.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • din natura pe dracu
    1 9
  • @ Automarket
    Nikkei : Nissan va cumpara 10 % din AvtoVaz pentru aprox. 300 milioane $
    http://e.nikkei.com/e/fr/tnks/Nni20101120D20JF399.htm
    3 0
  • tomita
    ideea e ca tehnologiile astea sunt folosite la nivel de armata, si abia dupa zeci de ani se permite introducerea lor si la nivel civil. din anii 90 se testeaza procesoarele cu "celule nervoase". chiar asa sa nu fi dat rezultate?, si s-au inchis toate informatiile noi relevante in materie.
    acum se lucreaza cu nanotuburile de carbon, care pana acum 10-20 de ani pareau nave spatiale pt mediul civil. se tot foloseau fibrele de carbon, si orice altceva era nebunie.
    de ce fibre de origine naturala n-ar fi imbinate cu fibre artificiale pt un produs hibrid?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru