Nissan şi Renault lucrează la o nouă platformă comună

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 24.09.2010
Renault şi Nissan vor dezvolta o a treia platformă comună. Aceasta le va da ocazia celor doi constructori să scadă cu 30% costurile producţiei unor modele.

Japonezii de la Nissan şi francezii de la Renault lucrează la o nouă platformă comună pe care o vor utiliza pentru cel puţin zece modele. De asemenea, cei doi constructori auto vor să standardizeze 70 de piese, inclusiv frânele sau geamurile. Publicaţia japoneză Nikkei susţine că aceste piese reprezintă aproximativ 80% din totalul costurilor fabricării unui automobil.

Atât piesele standardizate, cât şi pltfoma comună vor fi utilizate începând cu anul 2013, pentru 1.5 milioane de vehicule pe an. Acesta inseamnă un sfert din producţia pe care Nissan şi Renault au avut-o în anul 2009. În prezent, cei doi constructori împart opt componente utilizate în fabricarea automobilelor.

Renault şi Nissan au la dispoziţie în acest moment două platforme comune. Una dintre acestea este operată de Nissan şi vizează modele de segment B (Micra, Modus), cealaltă este operată de Renault şi are în vedere segmentul C (Qashqai, Megane).

"Crearea unei noi platforme pe care s-o împărţim cu partenerii noştri este un lucru normal.

Acesta corespunde strategiei noastre şi avem în mod clar intenţia de a accelera acest tip de sinergii", spune un purtător de cuvânt al Alianţei, citat de Nikkei.

Via | Autoactu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru