Noi detalii despre viitorul Audi A7

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.06.2008
Viitorul coupe cu patru usi Audi va debuta in 2010 si va revolutiona gama constructorului din Ingolstadt.

Esential

40.000 de unitati A7 intentioneaza sa vanda Audi in fiecare an, incepand cu 2010.

Audi intentioneaza sa isi largeasca gama de modele pentru a putea vinde pana in 2015 1.5 milioane de exemplare pe an. De aceea constructorul din Ingolstadt este intr-o permanenta extindere a gamei de modele, in urmatorii doi ani urmand sa isi faca aparitia si mult anticipatul A7.

Potrivit primelor informatii oficiale, viitorul A7 va fi un coupe cu patru usi care va rivaliza cu actualul Mercedes CLS si un posibil BMW Seria 8.

Viitorul Audi A7 va fi dezvoltat pe o platforma noua, inspirata din cea folosita pe actualul A5 si botezata MLP (Modular Long Platform). Viitoarea platforma va fi folosita si pentru dezvoltarea noii generatii A6 si va acorda o foarte mare importanta distributiei optime a masei.

O versiune revizuita a caroseriei ASF (Aluminium Space Frame) de pe actualul R8 se va regasi si ea pe viitorul A7, ajutand astfel la reducerea cu aproape 50% a masei totale. Asemeni Mercedes-ului CLS, Audi A7 va folosi un set de suspensii pneumatice complet noi.

Sub capota se vor regasi trei motoare pe benzina cu injectie directa: un FSI de 2.8 litri, un V6 TFSi de 3.0 litri si varful de gama, un V8 TFSi de 4.0 litri.

Fanii diesel-ului vor putea alege intre o unitate V6 de 2.7 litri si un motor bi-turbo a versiunii V6 de 3.0 litri.

Daca va exista o versiune de performanta, RS7, aceasta ar urma probabil sa imprumute o versiune imbunatatita a motorului V10 bi-turbo de 4.2 litri FSI, regasit pe RS6, care va dezvolta probabil peste 600 de cai putere.

Interiorul viitorului A7 va fi o revolutie in privinta materialelor folosite si a confortului oferit pasagerilor. Audi va imbunatati si celebra interfata Multi media, MMI sau Multi Media Interface.

Audi intentioneaza sa vanda aproximativ 40.000 de unitati A7 in fiecare an, incepand cu 2010.

via | WorldCarFans

foto | Leftlane

Taguri: A5, A7, Audi, BMW, CLS, Mercedes, R8, Seria 8

Comentarii (3)

  • e timpul penru schimbare
    Audi intr-adevar face progrese cu construirea de noi modele si motoare bune. Insa timpul petrolului e pe terminate si ar trebui sa se gindeasca si la masini pe baza de motor electric sau pe baza de hidrogen
    0 0
  • Crysty
    CLS
    Traiasca Mercedes ! Ca e inaintea celor de la VW si Audi ( acum) cu modelul coupe cu 4 usi.
    0 0
  • ?!?
    arata ok dar parca nu prea ma impresioneaza asa cum a facuto mercedes cls la lansare care are totusi cel mai original si aparte design de acest tip. asta parca vrea sa fie un pasat cc mai retusat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru