Noul Audi A7 va fi lansat in august, la Moscova

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.04.2010
Salonul Auto de la Moscova va gazdui lansarea in premiera mondiala a lui Audi A7 Sportback. Modelul se incadreaza intre A6 si A8 si vine cu dinamica imbunatatita.

Audi va lansa noul A7 in 25 august, in cadrul Salonului Auto de la Moscova. Denumit oficial A7 Sportback, noul model va reprezenta un compromis intre A6 si A8 si va fi al treilea model al gamei Audi lansat in gama "sportback-urilor", denumire prezenta pana acum in liniile A3 si A5.

De ce Sportback? Ne explica Achim Badstuebner, unul dintre designerii Audi: "Sportback reprezinta un model progresiv cu patru usi, dar cu o linie a plafonului dinamica si cu un portbagaj cu deschidere larga, proprie unui hatchback. Toata lumea stie ce inseamna Avant. Sportback este un concept derivativ. Nu vorbim de o nisa, ci de un concept nou. Sportback este o masina centrata pe sofer. Nu pune accentul atat ed mult pe spatiul interior pe locurile din spate, dar are patru usi si o deschidere ampla a portbagajului care ii dau caracterul unei masini de familie", spune acesta.

Conform primelor informatii legate de noul A7 Sportback, modelul Audi va imprumuta foarte multe elemente de constructie si de design de la conceptul denumit chiar Sportback, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit in 2009.

Printre modificarile importante se vor regasi lipsa plafonului din sticla in versiunea de serie sau blocurile optice, spoilerele si oglinzile laterale schimbate. Modelul va avea aproape cinci metri in lungime, dimensiune care il recomanda ca fiidn compromisul ideal intre cei care vor spatiul lui A8 si dinamica lui A6.

In ceea ce priveste motorizarile, Audi va miza atat pe unitati diesel si pe benzina, cat si pe un hibrid care va fi lansat ulterior. Tot mai tarziu, in 2012, va aparea si versiunea sportiva S7, care va deveni cea mai sportiva din gama noului model.

via | De Telegraaf

Comentarii (14)

  • In sfarsit
    De cand ne aburesc cu noul A7... sper totusi sa arate la fel ca si conceptul.
    6 5
  • Vortex66
    wtf
    Ba frate, ce au toti. Or terminat de furat de la kinetic design de la Ford, acuma fura de la Mitsubishi
    2 17
  • @vortex
    bine ca nu zici ca au furat de pe Dacia
    8 4
  • MDA
    Mai bine asa il faceau pe A8. Arata mai bine .
    1 7
  • LAS-O incolo
    Pana acum BMW avea linii ffff bine pronuntate si sportive , acum au inceput toti sa faca asa . Si Passat CC care arata super bine , are niste linii superbe , agresive , parca nu e VW .
    2 8
  • Divizia A
    Hai Steaua!
    4 13
  • emanuel
    apreciabil
    o sa concureze cu mercedes cls
    7 0
  • mult contestatul 5gt....are geamurile laterale identice cu acest model,spatele e la bmw parca putin ,,rupt,,cu o oarecare tenta hatch back iar la acest audy spatele e alungit spre deosebire de 5gt si putin aplecat ca la cls oricum e un mixt ,...zic eu reusit
    4 0
  • andr3i
    AUDI
    cu siguranta va fi un succes.
    4 1
  • A7 Sportback
    Imi place foarte mult cum arata si e bine ca incearca sa se diferentieze oarecum de designul lui A8, adica sa aiba identitate proprie. A8, cel putin in fata seamana destul de mult cu A4 ceea ce mi se pare un minus.
    Daca tinem cont ca vanzarile Audi le-au depasit pe cele de la Mercedes si CLS este "depasit" moral avand ceva ani de cand e pe piata, CLS va avea o viata nu tocmai usoara. Si cu siguranta ca va fi un concurent puternic si pentru Seria 5 GT
    3 1
  • arata bine
    fata ese in noul stil audi(a8,a3 face lift),spatele este foarte aproape de prototipul lamborghini estoque
    5 0
  • Marius
    Oricum ai lua-o masina e bestiala! O sa ma ia cu fiori cand o s-o vad pe strada.
    0 2
  • :|
    no comment. super tare. deutschland deutschland uber alles.
    3 3
  • nu concureaza cu mercedes CLS, ci cu mercedes CL. pentru CLS a scos deja audi a5 sportback
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru