Noul Fiat Panda vine în septembrie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Cea de-a treia generaţie a lui Fiat Panda va debuta în septembrie la Frankfurt, spune o publicaţie italiană. Punctele forte ale noului model vor fi spaţiul interior şi motoarele TwinAir.

Potrivit italienilor de la AlVolante, viitorul Fiat Panda va debuta în septembrie 2011. Debutul public al modelului este pregătit pentru Salonul Auto de la Frankfurt, iar forma lui Panda va fi inspirată din cea a primei generaţii, desenate de Giugiaro. Lungimea lui Panda va creşte la 3.73 metri, iar ampatamentul va fi de 2.40 metri. Graţie acestor caracteristici, Panda va oferi un nivel superior de spaţiu pentru pasagerii săi şi chiar un portbagaj mai mare.

Platforma lui Panda va debuta în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Platforma nu va debuta singură, ci sub caroseria noului Lancia Ypsilon. Noul motor TwinAir de la Fiat va fi la loc de cinste pe Panda, care îl va primi în două versiuni de putere, de 65 şi 85 CP. Cei de la Fiat vor oferi şi un diesel, reprezentat de o unitate Multijet de 1.3 litri şi 75 Cp. Ulterior, italienii vor oferi versiuni pe LPG şi CNG ale lui Panda pe unele pieţe, dar nu au specificat în compania căror motoare vor fi oferite aceste instalaţii.

Fiat Panda va beneficia atât de o transmisie manuală, cât şi de o transmisie automată.

Respectiva transmisie automată ar putea fi o cutie de viteze cu două ambreiaje, sau o simplă cutie manuală pilotată automat. De asemenea, versiunea 4x4 a lui Panda se va întoarce şi ea în peisaj, spun italienii de la AlVolante. Nu este clar dacă versiunile echipate cu motorul TwinAir vor fi considerate entry-level sau nu, dar aceste detalii vor fi clarificate în apropierea lansării de la Frankfurt.

Via | Autointernationaal.nl

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru