Noul Lancia Stratos ar putea primi o versiune de competiţie

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 05.12.2010
Admiraţia cu care este privit noul Lancia Stratos, l-a determinat pe Michael Stoschek, proprietarul acestuia, să se gândească la crearea unei versiuni care să concureze în cursele de GT2.

Reînsufleţirea legendei Lancia Stratos într-o formă contemporană l-a determinat pe Michael Stoschek, proprietarul acesteia, să se gândească la o versiune de competiţie a modelului italian. Acesta împreună cu Danisi Engineering vor să dea naştere unui Lancia Stratos care să concureze în cursele de GT2.

Pentru ca modelul să fie omologat de Federaţia Internaţională de Automobilism, omul de afaceri german trebuie să creeze mai întâi cel puţin 25 de exemplare ale actualului Stratos. Viitorul Stratos GT2 va dispune de o suspensie întărită, de un sistem de răcire modificat, de un eleron şi un deflector de aer nou. De asemenea, sistemul de evacuare va fi înlocuit, iar blocurile optice faţă vor fi remodelate.

Dacă proiectul demarat de Michael Stoschek şi Danisi Engineering se va desfăşura conform planurilor, Lancia Stratos GT2 va putea fi admirată în 2012 în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring. O primă ipoteză legată de designul viitorului Stratos GT2 a fost făcută de Amalgam la o scară de 1:8.

Via | EgmCarTech

Comentarii (3)

  • a bia astept sa vad cu arata
    2 3
  • Iguana
    Ar fi ceva daca s-ar intoarce la volan si cu un nou Sandro Munari.
    1 1
  • asmaticu
    superb
    superba masinuta... o sa-i scriu Mosului...

    am vazut una pe strada odata...mi-a parut rau ca a trebuit sa trec mai departe...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru