Noul MX-5 se va inspira din designul lui Mazda6

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.04.2008
Noua generatie Mazda6 va sta la baza designului celui mai sportiv model din gama constructorului japonez, MX-5.

Esential

2009 este anul de lansare a noii generatii Mazda MX-5.

Viitoarea generatie MX-5, pe care Mazda o pregateste pentru lansare anul viitor, va dispune de liniile conceptului de design zoom-zoom, utilizat la desenarea ultimelor modele din gama japonezilor. Cel mai probabil, noul MX-5, cea mai abordabila sportiva a celor de la Mazda, se va inspira abundent din designul frontal al lui Mazda6, model primit cu bratele deschise de catre public, de jurnalistii auto si de specialistii din domeniu.

Cele mai evidente asemanari dintre Mazda 6 si noul MX-5 vor fi, spun fanii modelului stransi pe forumul miata.net, blocurile optice frontale si posterioare. In ceea ce priveste partea tehnica, noul MX-5 va dispune de motoare ceva mai puternice decat actuala generatie, urmand ca una dintre versiuni sa aiba sub capota o varianta modificata a actualului motor pe benzina de 2.3 litri turbo.

via | Leftlane 

Taguri: MX-5, Mazda, Mazda6

Comentarii (4)

  • Vladus
    ?????
    aaa... nu as vrea sa va jignesc profesionalismul.... dar daca mx 5 e cel mai sportiv model din gama mazda... atunci rx 8 ce mai e? meditati la asta un pic...
    0 0
  • sfera96
    @Vladus
    este o masina cu motor rotativ mare consumatoare de combustibil si destul de lenesa atat la acceleratie cat si la viteza , feelengul e mai bun intrun mx5 miata
    0 0
  • zoom-zoom
    Sau ce spuneti de Mazdaspeed3 sau Mazdaspeed6 sa vedeti acolo sportivitate. Cred ca in Europa modelele se numesc MPS iar Mazdaspeed6 nici nu cred ca se vinde.
    0 0
  • @sfera96
    Rx8-ul nu e lenes deloc. E una dintre cele mai cool sportive din punct de vedere al controlului, prost sa fii sa derapezi si sa iesi in decor cu ea daca te apuci de facut driftane in timp ce cobori Cheile Bicazului. Sg pb e ca mananca multa benzina si uleiul se completeaza la fiecare mie de km. E scump de intretinut un Rx-8. Dar pentru care pasiunea nu are limite financiare...respect.Ontoppic: de abia astept noul MX-5. Mazda 6 arata bestial, deci vechea Miata o sa capete o imagine super.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru