Noul Renault Clio se va lansa la Salonul Auto de la Paris 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.09.2011
Noua generaţie Renault Clio va fi prezentată publicului abia în 2012, în cadrul Salonului de la Paris. modelul va fi mult mai sportiv, va renunţa la varianta cu trei uşi şi va avea materiale de calitate.

Salonul Auto de la Frankfurt a fost un bun prilej şi pentru obţinerea unor interviuri cu oamenii care conduc principalele departamente ale constructorilor mondiali. La standul Renault, Beatrice Foucher, directorul de produs al francezilor, a vorbit despre noua generaţie Clio, un model extrem de important pentru viitoarea evoluţie a grupului Renault.

Materiale de calitate şi opţiuni de personalizare

Subcompactul îşi va face apariţia oficial abia peste un an, în toamna lui 2012, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Foucher a lăsat să se înţeleagă că noul Clio va fi disponibil doar într-o variantă cu cinci uşi şi va oferi o mulţime de elemente de personalizare în încercarea sa de a atinge atractivitatea unor modele precum Mini sau Citroen DS3.

Materialele vor creşte calitativ, interiorul va fi centrat în jurul celui de la volan, iar lista de gadget-uri va include un sistem multimedia de ultimă generaţie, dezvoltat împreună cu Tom-Tom, care va permite descărcarea de aplicaţii de pe internet.

Twingo facelift oferă indicii despre designul viitorului Clio

Designul va fi o caracteristică importantă a noului Clio. Francezii vor folosi din abundenţă elemente introduse acum un an de conceptul DeZir.

"DeZir este punctul de referinţă pentru noi. Priviţi noul Twingo facelift, expus la standul nostru. Priviţi-l şi veţi obţine multe indicii despre cum va arăta noul Clio: blocurile optice mult mai elaborate, grila mult mai mare şi încadratura logo-ului", a declarat Foucher, care a ţinut să precizeze şi că percepţia generală va fi aceea de model sportiv: "Va fi o maşină mult mai lată şi, de asemenea, cu o gardă la sol mult mai coborâtă."

Clio va avea avea versiune RS, dar nu şi variantă cu trei uşi

Foucher a explicat şi de ce Renault a decis să renunţe la varianta cu trei uşi a modelului: "Am avut întotdeauna o cerere mult mai mare pentru modelul cu cinci uşi. Este costisitor să investeşti într-o variantă cu trei uşi, iar profitul este relativ scăzut, deci profitabilitatea nu este deloc atractivă."

Gama lui Clio nu va include o versiune electrică din dorinţa de a nu canibaliza vânzările viitorului Zoe, dar şi din incapacitatea noii platforme subcompacte de a primi un set de baterii.

Veşti bune însă pentru fanii actualului Clio RS. modelul va avea un urmaş, propulsat de un motor supraalimentat, supus curentului de downsizing. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • arata foarte bine clio
    1 0
  • Clio RS
    Un Clio RS in 4 usi... ideal.

    P.S.: Nu stiu de ce nu fac si la Megane RS varianta in 4 usi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru