Noul Saab 9-3 va debuta la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.04.2011
Noua generaţie a lui Saab 9-3 va debuta la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Saab va prezenta noua generaţie a lui 9-3 la Salonul Auto de la Frankfurt. În timp ce zvonurile cu privire la situaţia financiară a companiei au acaparat atenţia presei, suedezii se pregătesc temeinic pentru lansarea noii generaţii de 9-3. Acest model este cel de-al doilea din noua ofensivă a constructorului din Trollhattan şi intră pe o piaţă destul de bine definită de mulţi ani. Va fi dificil pentru suedezi să realizeze un model care să revoluţioneze piaţa, aceştia având nevoie de ceva mai mult decât de o "nişă" nouă.

Potrivit noului presedinte, Victor Muller, initial CEO Spyker, generatia viitoare a modelului Saab 9-3 va adopta platforma folosita si in prezent, bineinteles cu o serie de retusuri importante. Anuntul spulbera speculatiile din jurul viitorului model, care anuntau imprumutarea platformei Delta, de provenienta General Motors, regasita in prezent pe modele ca Opel Astra si Chevrolet Cruze.

Muller a declarat ca prefera in schimbul acesteia o platforma modificata radical, fix pe gusturile clientilor sai, care se afla deja pe piata din 2003.

"Vorbim de o platforma Epsilon I, modificata radical, care apartine Saab. Aceasta va sta la baza viitorului 9-3. Nu avem alt tip de constrangeri, de aceea nu trebuie sa o impartim cu nimeni", a declarat Muller, incercand sa stearga legaturile cu GM.

Via | Autosblog.fr

Comentarii (2)

  • Dan_GRC
    Mda, platforma lansata in 2003 revizuita pt un model "nou" in 2011, super..chiar ma miram eu de unde sa aiba bani pt o platforma complet noua...
    5 5
  • SaabCuantic
    n-ar fi rau
    Muller ar putea fi simpatic daca n-ar fi savarsit anumite gafe...Avand in vedere legaturile sale stranse cu BMW si totodata cu GM Europe (cu ultima din motive de necesitate, conform unui protocol invederat, dar si in virtutea...inertiei) , nimeni n-ar trebui sa se hazardeze sa-si dea cu parerea despre "noul 9-3" :
    1) pana nu se elucideaza complet harababura politico-administrativa a firmei;
    2) pana nu vom vedea efectiv la Frankfurt sau anticipat in imaginile-spion pe ce cai (inclusiv cei putere) va sta acest re-re-restilizat 9-3;
    Intretimp, agentiile de stiri ar trebui sa se mai tempereze cu avalansa de informatii in marea lor majoritate contradictorii, nu prea impartiale si obositoare...Sa auzim de bine!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru