Noul Toyota Land Cruiser, imagini si informatii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.09.2009
Toyota a publicat astazi un set complet de informatii si imagini ale noului Land Cruiser, SUV-ul cu peste 60 de ani de traditie.

Cu o zi inainte de lansarea oficiala a Salonului Auto de la Frankfurt, Toyota a dezvaluit primele informatii si imagini ale noului Land Cruiser, varful de gama al japonezilor si arma imbatabila pe segmentul SUV-urilor mari.

Modelul japonez va oferi o gama de motorizari imbunatatita printre care si dieselul de 3.0 litri D-4D, care livreaza 171 de cai putere si un cuplu motor de 410 Nm. Resursele vor fi suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h in 11.7 secunde si pentru a atinge o viteza maxima de 175 km/h. Chiar si asa, SUV-ul japonez va fi capabil sa ofere un consum mediu de 6.7 litri/100 de kilometri si emisii de 214 g/km, cele mai bune valori din segment, potrivit oficialilor Toyota.

Noua generatie a fost dezvoltata pe un sasiu mai rigid cu 11% decat cel al vechiului model. In plus izolatia a fost imbunatatita pentru a absorbi cat mai bine zgomotul produs la rulare sau cel al motorului. Versiunile superioare vor primi o suspensie electronica noua, dinamica, capabila sa se adapteze conditiilor de drum on-road si off-road.

Versiunea de top va primi o suspensie variabila, cu amortizoare reglabile pe trei trepte si una pneumatica, controlata electronic pe axa din spate, cu o functie de autoajustare.

Noul model vine si cu un sistem de asistenta la rulare, care imbunatateste performantele motorului si ale sistemului de franare, in functie de suprafata pe care modelul circula. In plus, un monitor ofera detalii despre zona in care vehiculul se afla cu ajutorul unui sistem video cu patru camere, pozitionate in colturile masinii.

Noul Toyota Land Cruiser va debuta oficial pe piata la sfarsitul acestui an.

Comentarii (19)

  • un off-roader frumos
    arata foarte bine si chiar este o masina adevarata
    8 4
  • Ma inclin cu respect in fata unei legende
    Dap ! Land Cruiser este chiar ultimul samurai pentru Toyota. Ultima masina de valoare incontestabila din cadrul marcii nipone... Este in mod clar cel mai adevarat off-roader al tuturor timpurilor, indiferent de obiectiile celor care vand Land Rover.
    13 5
  • TZENU BMW
    intradevar
    cel mai tare off-roader de pe piata da clasa la bmw merc si audi din start .asta e o legenda vie si doar atat
    2 7
  • abc_e?
    Land Cruiser
    off-roader veritabil, dar sta foarte rau in privinta designului, atat la exterior cat si la interior
    3 9
  • Carlos
    @TZENU BMW esti copil? cati ani ai?
    Audi?! BMW?! hai ca ma faci sa rad! astia nici macar n-au masina in clasa Land Cruiser-ului :)) La nemti, doar Mercedes ridica ceva pretentii cu GL, restul sunt de pamplezir...
    11 3
  • Ce nu intelegeti voi e ca functionalitatea dicteaza designul ! Masina asta nu-i pentru mironosite ! E pentru cei care nu se opresc in drumul lor pentru nimic in lume ! Oricum, gusturile nu se discuta, dar mie imi place cum arata.
    14 2
  • TZENU BMW
    carlos pretine
    am 22 de ani [cred ca mai mult ca tine] in fine masina asta are o istorie de 40 de ani in clasa marwe off-road chiar nu are concurent ca si merc s-clasee care de 40 de ani este cea mai tare asa ca nu mai vorbi .GL chiar este o masina cu pretenti da in offroad nu face fata credema
    2 5
  • D3N1$ D3N1$
    Dacia asiaticilor
    HAHA ce gluma buna e cutia asta pe roti. Pai ce legatura are asta cu Chevrolet Captiva ca ii cu 10 clase sub si mai e si scumpa. Disign 0 motoare 0 interior 0 consum mare si mai si costa nenica, pai la bani astia imi eau un Captiva si imi mai raman si bani de un concediu la munte. Cine na condus revlatiile secolului gen Chevrolet, Kia, Hiundai sa stea deoparte ca e pe dinafara, mai trebuie sa treaca apa pe Danbovita pana fac si amarati astia de la Toyota masini la nivelul Korienilor. Eu am un Aveo de 2 ani de acu si stiu ce zic, ca pune in ### masini scumpe si de fitza gen Pasat, seria 3 si chiar un Mercedes.
    1 16
  • si eu care ma intrebam cine conduce masinile coreenilor?
    6 1
  • Carlos
    @TZENU BMW
    Ai atitudinea corecta fata de Land Cruiser-ul, dar ma zgarie pe creier cand vad atatea inexactitati... de exemplu Land Cruiser mai are putin si face 60 de ani, nu 40 . Oricum asta e cazul cel mai fericit. Am mai citit si alte comentarii scrise de tine( ex:Renault) si esti total pe dinafara...

    @D3N1$ D3N1$ ce caterinca ai in tine! =))
    3 1
  • TZENU BMW
    carlos
    despre renault nu stiu ce comentariu am adaugat daca am gresit asta e da in privinta cu Land cruiseru nu gresesc
    chiar este o masina adevarata
    1 2
  • arata destul de bine la interior dar la exterior nu-mi place mai ales spatele e urat
    1 2
  • Bai oamenilor, nu vreau sa contest in nici un fel istoria sau reputatia land cruiserului, este o adevarata legenda, dar, ca tre sa existe si un dar, cel pe care il preaslavim cu totii, sau cel putin ar trebuii este Land Cruiserul 200 vandut in romania sub numele Toyota LC v8 (ghici de la ce vine LC) Acesta este continuarea legendei (Land cruiser 100, masina de serviciu a celor de la ONU) el vine si in varianta safari cu cutie manuala, 9 locuri, rezervor dublu si...gasiti si pe mobile.ro daca va uitati (38000 euro). Cel din imagini este continuarea Land Cruiser-ului mai mic (da sunt 2) care se mai vinde prin alte parti sub numele de Land Cruiser Prado. Acesta este pur si simpl un SUV japonez cu 7 locuri la fel ca Pajero, NIssan Patrol si care este la fel de relvenat in off-road ca un Touareg, Discovery 4 (desi asta e foarte greu 2,7 tone) si altele.
    Compartia cu BMW, Audi si Mercedes nu isi are rostul, pentru ca ei nu si-au propus sa faca un off-roader, ci o masina de soasea mai mare, comparatil daca vreti cu cele de mai sus) si nu cred ca vor fi atat de indepartate.
    Multa bafta si spor la injuraturi daca nu sunteti de acord cu ce am zis
    4 1
  • bleah
    CAT DE URAT ! ATAT !
    2 4
  • @Sorin
    Sorin, stii tu ceva de Land Cruiser, dar nu stii tot... dovada ca spre final ai dat-o in bara... nu baga Touareg-ul in gasca cu Land Cruiser, Patrol si Pajero pentru ca n-ai dreptate... cifrele de pe hartie si posibilitatile din teren te contrazic si pun Touareg-ul in clasa cu ML, X5,Q7, Murano etc. Iar Mercedes are clasa G si GL pentru pasionatii off-road. GL poate e mai luxos decat Land Cruiser, dar cu siguranta ca performante sta sub el... Deci e cum am spus eu !
    5 0
  • Cosmin
    LC
    Carlos, vezi ca gl ul nu are treaba cu offroadul.
    Merc chiar au ceva care se bate ( de la egal, ezi eu) cu LC., G Klasse.
    Pe langa LC mai sunt si Patrol si Pajero.
    Zicea cineva ca sa nu bagam si Land Rover in oala...
    Land Rover are Defenderul care e, poate, cea mai buna alegere in OFFROAD.
    2 4
  • Land Cruiser
    ce discovery ?! ce defender ma?!!

    Land Cruiser V8 e “King of the Road” !
    2 0
  • Actualizare reusita
    Sunt incantat de noul look exterior, in special partea frontala (grila faruri). Remarc negativ disparitia protectiilor de plastic de pe aripi si usi transformate in evazari compacte ale caroseriei. Acest fapt aduce pe langa aspectul putin ciudat al siluetei laterale, un risc sporit in off road in conditiile in care masina are un sasiu separat care te imbie la drumuri accidentate. Personal mi-as fi dorit ca aceste protectii sa fie eventual mai discrete dar sa existe. Le-am remarcat utilitatea si pe o berlina ca passat-ul, cand in urma unui contact destul de serios cu o bordura caroseria a ramas vizual intacta. Dar in off road...
    La interior sunt absolut incantat de noile ceasuri de bord, de noul volan, remarc butoanele ergonomice ale climatizarii care au de acum si un afisaj separat. Nu imi place deloc grila de ventilatie centala desi functional e mai bine amplasata. Cred totusi ca actualizarea designului interior i-a stirbit din pacate ceva din aspectul premium, poate rolul asta trebuie sa-l joace lc200....
    Oricum e o actualizare reusita a unui model excelent.
    Asteptam date despre motor si cutie.
    P.S. Merci pentru imaginile in premiera.
    2 0
  • arata ca dracu
    incepe sa aduca cu hyunday si kia la bot.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru