O machetă Lamborghini în valoare de 3.5 milioane euro va fi scos la licitaţie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 05.12.2011
Cea mai scumpă machetă auto din lume va fi vândută în cadrul unei licitaţii ce se va desfăşura în această lună la New York.

Esential

3.5 milioane euro este preţul de pornire la licitaţie pentru macheta Lamborghini Aventador

Un model Lamborghini Aventador la scara 1/8 se va vinde în cadrul unei licitaţii din oraşul New York în această lună. Preţul este mai mult decât mare, preţul de pornire fiind de 3.5 milioane de euro. Este adevărat că această machetă Lamborghini este fabricată din aur, platină, fibră de carbon şi diamante. Autorul este germanul Robert Guelpen, un specialist al machetelor auto.

Dacă numele vi se pare cunoscut nu vă înşelaţi. Tot el este responsabil pentru o altă machetă Bugatti Veyron ce s-a vândut pentru suma de 2.93 milioane dolari. 

Noua creaţie a lui Robert Guelpen a fost deja prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt şi acum creatorul ei îi caută proprietar. Însă cu acest preţ nu credem că va atrage prea mulţi amatori. Pentru 3.5 milioane de euro poţi cumpăra zece Lamborghini Aventador în mărime naturală. Guelpen justifică preţul exorbitant prin faptul că doar materialele din care a fost manufacturat acest model au costat peste două milioane de euro.

Apoximativ 700 de diamante sunt încustate în fiecare scaun, suspensia este creată din aur masiv iar jantele sunt din platină. Fibra de carbon a fost folosită pentru caroserie iar fiecare element este îmbăcat cu aur.

Guelpen vrea să doneze 500.000 euro din profit în scopuri caritabile şi să intre în Cartea Recordurilor Guiness ca autor al cele mai scumpe machete auto din lume. Îi mai rămâne doar să găsească pe cineva suficient de bogat care să dea aproape 3.5 de euro pe această creaţie.

Via | jalopnik | guelpen

Comentarii (6)

  • Trerbuie sa fii nenorocit sa dai banii astia.
    6 1
  • Continuand de la...
    http://www.automarket.ro/stiri/cea-mai-scumpa-macheta-din-lume-costa-42-milioane-de-dolari-40561.html

    Sa stiti ca aparut deja macheta Bburago!!!!
    Eu am din colectia aia un Merc SLS!
    0 4
  • pardon maisto
    0 4
  • @ Dragos Baltateanu
    Macheta nu poate fi decat ... scoasa ... la licitatie. Un Lamborghini da
    2 0
  • iar cu aventadoru'n mana
    0 1
  • we
    daca cerea 10 mil.....de lei vechi, o luam eu
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru