OFICIAL: BMW a dezvaluit noul 760 Li

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.04.2009
BMW a publicat astazi primele informatii si fotografii ale versiuni lor de top 760i si 760 Li, asteptate deja de ceva timp de fanii brandului.

La numai o zi dupa ce Mercedes a publicat primele informatii si imagini ale faceliftului operat pe actualul S-Klasse, BMW raspunde rivalului german. Constructorul bavarez a publicat astazi detalii si fotografii complete ale versiunii 760 Li, indelung asteptata de fanii brandului.

Versiunea de top a limuzinei BMW, a carei existenta nu fusese confirmata oficial de conducerea din Munchen, va fi disponibila in varianta de serie normala si cea cu ampatament marit, marcata de logo-ul "L".

Asa cum se anticipa, noile versiuni 760i si 760 Li vin echipate cu un motor V12 de 6.0 litri, bi-turbo, echipat cu cea mai nou tehnologie de injectie directa si VANOS. Motorul urias este completat de o transmisie automata cu opt rapoarte, regasita pentru prima data pe un vehicul de serie BMW.

Unitatea pe benzina livreaza 544 de cai putere la 5000 de rpm si un cuplu motor de 721 Nm, disponibil chiar de la 1500 de turatii. Cu asemenea resurse sub capota, BMW 760i accelereaza de la 0 la 100 de km/h in numai 4.6 secunde fara a face insa compromisuri la nivelul consumului de carburant, imbunatatit cu 4.5% comparativ cu vechea generatie.

Versiunea de top vine cu un ampatament mai mare cu 14 cm, ceea ce se traduce in mai mult spatiu interior pentru pasageri. Comportamentul rutier va fi influentat de propulsia spate sau tractiunea integrala X-Drive.

Pentru a individualiza si mai bine versiunea de top a noului Seria 7, BMW a pregatit o serie de accesorii pentru 760 Li: o grila frontala cu contur cromat, jante de 19 inch regasite exclusiv pe aceasta versiune, logo-ul V12 inscriptionat in partile laterale si pe al doilea rand al montantilor. La interior, proprietarul unui 760Li se va putea bucura de un pachet de insertii din inox si de pielee Nappa cusuta pe plansa de bord.

Noile versiuni 760i si 760 Li vor debuta oficial saptamana viitoare in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, alaturi de versiunea de performanta X5 M. Preturile versiunii de top vor fi anuntate probabil tot atunci.

via | BMWblog

Comentarii (4)

  • andr3i
    bmw
    da 740D sau 745d cat apare?
    0 0
  • andr3i
    bmw
    *cand
    0 0
  • marius
    greatest Bimmer ever made :X
    0 0
  • L
    foarte interesanta masina, mai ales in varianta long, motorul alone face toti banii.X-drive pe seria 7? you gotta love that...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru