OFICIAL: BMW Seria 5 GT, detalii complete si 88 de imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.05.2009
BMW a publicat astazi primele informatii oficiale ale noului Seria 5 GT, insotite de o galerie foto cu 88 de imagini.

Dupa ce ieri v-am prezentat primele imagini ale versiunii de productie BMW Seria 5 GT, revenim astazi cu informatii oficiale si o galerie foto completa.

Constructorul bavarez a decis sa publice toate detaliile despre noul sau Sport Activity Vehicle, un model ciudat, greu de plasat intr-un segment anume, asemeni fratelui sau mai mare X6. Potrivit comunicatului emis de BMW, noul Seria 5 GT ofera publicului o pozitie la volan asemeni celei intalnite la SUV-uri, versatilitatea unui MPV si spatiul unui Seria 7.

Designul exterior nu s-a schimbat foarte mult, comparativ cu conceptul prezentat la Geneva in martie, SAV-ul imprumutand multe linii de la varful de gama Seria 7. Cu toate acestea, Seria 5 GT vine cu o tenta mai sportiva decat limuzina germanilor.

Detaliile de tipul geamurilor fara rama (pentru prima data pe un sedan BMW), hayon-ul cu deschidere dubla pentru a permite un acces la portbagaj mult mai usor si scaunele spate reglabile vor cuceri cu siguranta publicul. Spre deosebire de concept, Seria 5 GT va oferi cinci locuri, existand insa posibilitatea optarii pentru doua scaune sport de tip scoica pe locurile din spate.

Cel mai nou sedan BMW a fost dezvoltat pe viitoarea platforma a Seriei 5 si masoara 4998 de mm in lungime, 1901 mm in latime, 1559 de mm in inaltime si 3070 de mm in ampatament.

Pana in prezent nu se cunosc decat trei optiuni de motorizare, doua pe benzina si unul pe motorina. Nu va lipsi motorul cu sase cilindri in linie de 3.0 litri supraalimentat, capabil sa ofere 306 cai putere si nici V8-ul bi-turbo de 408 cai putere, ce va echipa 550i GT, permitandu-i sa sprinteze de la 0 la 100 de km/j in doar 5.5 secunde.

Fanii diesel-ului pot opta pentru propulsorul 3.0 turbo-diesel, care livreaza 235 de cai putere si ajuta versiunea 530 GT sa sprinteze pana la 100 de km/h in doar 6.9 secunde.

Prima aparitie publica a versiunii de productie Seria 5 GT va fi consemnata in luna septembrie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

via | BMW

Taguri: BMW, SAV, Seria 5 GT

Comentarii (26)

  • Faina
    Imi place! Ideea cu hayonul fractionabil mi se pare practica...

    Aveti idee ce cX are?
    10 4
  • fny.ro
    Design la BMW
    Mi se pare cel putin ciudat design-ul acestui model. Daca, cu unele rezerve, pot accepta design-ul de la X6, acest model este de-a dreptul hidos. Pare un X6 mai jos, un seria 5 neterminat sau cate ceva luat de la mai multe modele BMW si pus la un loc.
    9 9
  • Anonim
    suprafata lunetei pare cam mica ...
    6 2
  • Dragos
    Eha...
    Daca renuntau la stopurile de x6 si desenau niste stopuri gen z4 amestecat cu lancer nou, tot spatele arata de 20 de ori mai bine, si toti stateati in limba dupa masina asta... partea aia mi se pare singurul lucru urat la masina asta.
    1 9
  • someone
    imi place. nu imi place
    Faptul ca ne place sau nu , nu cred ca e factorul prinicipal in a te decide de a cumpara sau nu masina, masina se adreseaza persoanelor care isi permit sa o cumpere si nu celor care isi dau cu parerea pe situri auto . pana acuma BMW nu a creat un model doar pt al crea un stil nou de design ci pt a scoate profit si dupa cum arata acest model cu siguranta se va vine , asa ca pastrativa parerile voastre pt voi decizia aprtine celor cu bani

    O zi minunata va doresc
    7 8
  • cel mai urat BMW ever.
    8 16
  • andr3i
    Parerea mea
    Pt. someone: In primul rand, fara rautate, te rog mult sa ai grija la gramatica. E foarte greu de citit si inteles ce ai scris.
    In al doilea rand fiecare avem dreptul la pareri, pozitive sau negative fie ca ne permitem sa cumparam masina sau nu. Sunt putini cei care iau in calcul doar partea tehnica si exclud partea de design cand cumpara o masina. In RO sunt si mai multi cei care cumpara o masina indiferent de aspectul ei, trebuie doar sa scrie pe ea BMW si o cumpara pe aia mai scumpa.

    Mie unul masina asta mi se pare o reactie disperata de a scoate ceva pe piata a celor de la BMW. Masina e un fel de combinatie genetica intre modelele BMW. E pacat pentru ca BMW producea modele "pur sange" iar acum se complica cu "gloabe" doar de dragul banilor. Ce sa mai zic de gama X care se inmulteste cum se inmultesc iepurii.
    7 6
  • Fraieru din comuna Borzesti
    uau
    Vreti calitate luati masini americane! Vreti teapa lu-ati masini frantiuzesti! Skoda face cele mai tari masini din america! Votati Basescu!
    2 19
  • zice unu aici mai sus
    ca e facuta pentru persoanele care si-o permit de parca acele persoane nu au dreptul sa nu le placa si sa aleaga altceva

    cea mai oribila masina si mai hidoasa din ultimul timp........un fel de FORD SCORPIO de la BMW

    CRED CA TERORISTII designului au sediul la BMW
    7 9
  • zagado26
    Ca si design mi se pare ca se vrea un rival pentru Porsche Panamera.
    Oricum spatele e destul de urat chiar daca masina in ansamblu e interesanta.
    8 1
  • Flaviu C
    GT
    inafara de faptul ca au greshit proportziile la mashina realizata in serie fata de desene si inclusiv de macheta masina arata ok. Interiorul mi se pare chiar extraordinar, si intr-o masina sa fim seriosi, pt tine ca posesor , e cel mai important lucru. Rar itzi vezi masina din exterior. Feeling'u la volan sun sigur ca e tipic bmw....
    In concluzie, n-am nimic de reproshat....exteriorul putea fi imbunatatit...alegand alta proportie. Sunt sigur ca din considerente tehnice a fost mai bine asa si de aceea nu s-a facut nici un compromis din aces punct de vedere.
    4 2
  • de vina este...
    ... amanta designer-ului care este amanta si sefului de proiect + marketing + head security chef + catering + cleaning.
    Si atunci, ce pretentii sa ai ?!
    A iesit asta, frumos la interior, oripilant la exterior. Amanta este buna peste tot si in toate ...locurile, dar rezultatul designer-ului(apropos, el e tanar incepator, fost virgin, cu dioptrii mari si dominant), este unul foarte sprijinit.
    Da, sunt rau, insa multi vor recunoaste ca am o motivatie... :))
    6 2
  • hidos,oribil,execrabil! masina arata de parca ar fi deja lovita in spate de un tractor...sincer cei de la bmw au ramas in pana de idei in ultima vreme...parerea mea
    2 6
  • P/U AUDI si DACIA
    Pe forumul asta e un pidaraz cu mai multe nickuri care scrie urit despre BMW, IN REALITATE masina asta se va vinde fiti siguri , nu va luati dupa retardatii astea de pe forum ca e unul in 20 de mesaje cu 20 de nick-uri.
    BMW e BMW si nu se discuta .
    7 4
  • Marius M
    urata, ce sa zic: porcusor in fata, monstru in spate, pacat de tehnologie si interior
    5 7
  • Florentin
    Piele de gaina
    M-am uitat la toate fotografiile cu maxima atentie si nu pot decat sa va spun ca mi s-a facut pielea ca de gaina. Sunt entuziasmat inclusiv de designul spatelui, care are totusi pe hayon o parte aproape orizontala pentru a-i multumi si pe amatorii de sedanuri clasice, doar ca din foto nu se observa prea bine. In realitate este o masina bestiala, la absolut toate capitolele. Cu aceasta masina, BMW m-a facut sa-mi mai intorc privirea de la Passat CC. Multumesc Automarket pentru ca mi-a oferit posibilitatea sa vad fotografii de cand masina era inca in faza de lut. Nu o mai criticat, ca o sa va razganditi peste ceva timp. e o masina super. Am inca pielea ca de gaina.
    6 4
  • fan bmw
    intrebare
    cele doua puncte negre pe aripile din fatza fix deasupra rotilor sunt cumva camere video?

    observ eu sau e mult mai apropiat de 7 decat de 5 ca si dotari?

    de ce oare nu baga motorul de 326 cai 3 litri benzina care e pe 7 si prefera cel de 306 cai 3litri benzina?
    4 1
  • Florentin
    Noul curent de design
    Masina e mai mult decat bestiala mai ales in spate. O superbitate. Incununeaza ultimele tendinte mondiale in materie de design al partii spate. Nu am cuvinte. Pana acum nu mi-am cumparat BMW-uri, dar o sa-mi cumpar la sigur un model cu spatele lasat. Cei care sunt amatori de sedanuri clasice, se vor razgandi si ei peste cativa ani, cand strazile vor fi pline de asemenea masini. In privinta posesorilor de BMW, sunt sigur ca vor fi primii care o vor aprecia, chiar daca ei au pe moment berline. Extraordinara masina. BMW. Germania. Munchen. Tari de tot tipii.
    1 6
  • vorba unuia de pe wcf, masina asta face porsche panamera sa fie frumoasa :)
    3 0
  • Interesant model nimic de zis...un amestec de clase....parerea mea e ca acest BMW este ca un X6 cu niste roti mai mici, si fara garda la sol a unui SUV....sau SAV, daca tot am pomenit de X6.
    Un posibil succes cred ca o sa aiba datorita clientilor indecisi....sa imi iau seria 7 pentru spatiu ? Sa imi iau un MPV ?! Sau un SUV/SAV pentru un post de conducere mai inalt, dupa cum apar detalii in descrierea modelului de pe site ?!
    Cert este ca nu prea mai stiu ce modele sa mai scoata pentru a inventa noi segmente....chestii de marketing la urma urmei dupa mine.
    4 0
  • BMW-ul asta
    mai baieti,voi ati auzit de limuzina-sedan de lux sport????asta era considerat BMW-eul inainte de BANGLE
    cand a venit retardu asta la conducerea departamentului de design au inceput controversele.............
    si acum aveti asta.....ha ha ha ha ha .....care face parte din aceeasi clasa cu DACIA CN aia cu curu taiat oblic,cunoscatorii stiu ce zic
    asta nu e nici sedan nici limuzina,e o strutocamila de uimit fraierii
    9 2
  • Trica din Maramures
    in 2025 vreau s ai fac cadou copilului meu care inca nu s a nascut o masina ca asta ,, va rog pe data de 16 iunie 2025 ora 14:00 sa mi trim masina..ca pe 17 o sa fie ziua lui...sunt sigur ca se naste pe 17...multumesc anticipat...
    3 2
  • deci...decii(deosebit de inteligent deci)
    nu intelegem noul wave(val) mei, noul trend(emo), ma uit la pustii astia(numa' unii), care nu-s' dau seama ce vorbesc p'aici.
    BMW= vis + invidie ca nu stiu cat ei+ ca au avut sansa pe care nu am avut-o+etc care este = cu a multora.
    Oare oi fi cinstit(fair) ?
    Nu stiu ce sa recunosc, dar sa dai cu bata-n balta la design, asa de miserable monsieur, este grav, gravissimo(adique grav di tat).
    Acum suparati-va pe mine...
    Seara buna...
    7 1
  • BMW p/u Moshu
    BMW p/u Moshu
    Pe forumul asta e un pidaraz cu mai multe nickuri care scrie urit despre BMW, IN REALITATE masina asta se va vinde fiti siguri , nu va luati dupa retardatii astea de pe forum ca e unul in 20 de mesaje cu 20 de nick-uri.
    BMW e BMW si nu se discuta .
    2 3
  • arres*
    Frumos!..................nu poti sa mai spui si altceva
    1 1
  • bmw fan
    Sunteti penibili
    Da ,
    Pe langa asta seria 1 si x3 arata sexy chiar .Chiar va e greu sa recunoasteti ca e de rahat doar pt ca e bmw/Merge bine , are motor bun da pe afara arata ca un hipopotam.
    Normal ca se vinde ca de lautari si tarani nu ducem lipsa.
    Da noua serie 7 e frumoasa , le a iesit , faceliftul la serie 3 e ok , si z4 nou arata ok da sa fim seriosi asta e cel mai urat bmw pe care l au scos.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru