OFICIAL: Cel mai ieftin Rolls-Royce se va numi Ghost

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.04.2009
Dupa Phantom, Rolls-Royce aduce in gama un alt nume din acest registru: Ghost. Cel mai mic si ieftin model al britanicilor a fost botezat in sfarsit oficial.

Cel mai mic, mai nou si mai ales mai ieftin Rolls-Royce se va numi Ghost. Desi modelul anuntat de conceptul 200EX era denumit codat RR4, presedintele companiei britanice a inlaturat toate zvonurile legate de noul model la Salonul Auto de la Shanghai, a carui deschidere a avut loc in acest weekend.

"Suntem fericiti sa anuntam formal viitorul nostru model, Rolls-Royce Ghost. Este unul dintre cele mai respectate nume din industria auto, evocand imagini ale aventurii si ale inovatiei tehnice. Aceasta denumire reflecta gama de abilitati pe care noul model le are. Primele modele care purtau acest nume erau cunoscute nu numai pentru rafinamentul lor, cat si pentru stilul inconfundabil. Aceasta masina va fi prima dintr-o noua generatie de modele care vor primi numele Ghost, urmand ca Rolls-Royce sa aiba doua mari linii de produse: Phantom si Ghost", a spus Tom Purves, CEO Rolls-Royce.

Prima aparitie a acestei denumiri in gama Rolls-Royce a avut loc in 1907, cand unul dintre exemplarele modelului "40/50 hp" a primit "porecla" Silver Ghost datorita nuantei argintii ale caroseriei si a silentiozitatii motorului sau. Era al 12-lea exemplar 40/50 hp, avea numarul de sasiu 60551 si a fost inregistrat oficial sub denumirea AX221.

Acest model reprezinta prima aparitie din gama dupa ce constructorul britanic a anuntat ca planuieste producerea "celei mai bune masini din lume". De altfel, Silver Ghost a fost modelul care a rupt linia de masini foarte putin fiabile ale vremii, parcurgand 24.000 de kilometri fara probleme in cadrul unui test oficial al companiei britanice.

Desi noul Rolls-Royce Ghost va avea propria sa linie de productie la fabrica britanicilor din Goodwood, atelierele de vopsitorie si de prelucrare a lemnului si a pielii vor fi impartite cu linia Phantom. Pentru a-i face loc noul model, Rolls-Royce si-a marit capacitatea de productie construind completari ale tuturor atelierelor sale in ultimele 18 luni. Productia noului Rolls-Royce Ghost va incepe la sfarsitul acestui an.

Viitorul Rolls-Royce Ghost va dispune de un motor V12 turbo de 6.6 litri cuplat la o cutie cu opt rapoarte semnata ZF. Puterea maxima a acestui propulsor va fi de circa 500 de cai.

Comentarii (10)

  • Chucky
    Offffff
    Frumos...tare frumos!
    0 0
  • RR for nothing
    numa Becali iubeste masini de genul asta
    cine iubeste masina pentru senzatii nu are ochi pt asa ceva !!
    sufragerie pe roti
    viva EVO
    0 0
  • mihai, abtine-te

    cutie de viteze cu 8 rapoarte? someone please explain that to me
    0 0
  • @d
    Asa cum si Mercedes si Lexus au dezvoltat cutii cu 7 rapoarte, asa si RR foloseste una cu 8 rapoarte. De ce 8 rapoarte? Cred ca pentru a tine motorul in zona optima de cuplu/putere.
    Oricum, este o bijuterie pe 4 roti.
    0 0
  • Rival...
    Ne vedem la anu', rivalule :)
    0 0
  • frumoasa ( atetie la scris baieti! )
    frumoasa tare de tot! (personal nu prea imi place bordul pe care il fac cei de la rolls-royce )

    ADMIN!!! GRESELI DE ORTOGRAFIE! "...din industria auto, AVOcand imagini ale aventurii ..." ( evocand )

    + inca una gen marean vanghelie "Primele modele care purtau acest nume ERA cunoscute "
    0 0
  • error ?
    avocand imagini ale aventurii si ale inovatiei tehnice.
    evocand ? No harm done
    0 0
  • plecati mai pe alte siteuri
    unde toata lumea vorbeste corecti si toate celalalte obsesii gramaticale ale voastre , noi nu va vrem , nu ne intereseaza ca sa gresit , ideea se intelege , si daca sti despre ce e vorba nu mai conteaza , party poopers , veniti sa stricati admiratia acestei bijuterii , keep on roolin' AMK
    0 0
  • :|
    "OFICIAL: Cel mai ieftin Rolls-Royce se va numi Ghost"

    ...macar de ati fi pus un pret al masinii
    0 0
  • pt d
    d ..... esti un snob !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru