OFICIAL: Citroen REVOLTe debuteaza la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.09.2009
Conceptul REVOLTe a debutat oficial in cadrul standului Citroen de la Frankfurt. Modelul francez vine cu un tren de rulare hibrid si cu un design revolutionar.

Dupa ce nemtii au dat tonul lansarilor in aceasta dimineata la Frankfurt este randul francezilor sa se afirme. Citroen intra pe scena premierelor cu mult asteptatul concept REVOLTe, care anticipeaza un viitor model compact de lux destinat mediului urban.

Asa cum multi anticipau, noul concept preia liniile traditionale ale legendarului 2CV si le transforma intr-o abordare contemporana, mult mai atractiva, dinamica si avansata tehnologic. Noul REVOLTe masoara doar 3.68 metri lungime, 1.73 metri latime si 1.35 metri inaltime promitand un vehicul de serie de mici dimensiuni orientat catre aglomerarile urbane.

Designul este dominat de bosaje foarte arcuite, de o capota curbata, de insertia din sticla regasita la nivelul grilei radiatorului, de linii laterale pronuntate si de portierele cu deschidere opusa. La interior, organizarea spatiului este la fel de ingenioasa, scaunul soferului fiind flancat de cele doua ale pasagerilor. Spatiul interior pentru ceilalti doi ocupanti ai masinii este foarte generos, poate si pentru ca cele doua scaune ascund setul de baterii care alimenteaza motorul electric.

Materialele folosite sunt de cea mai inalta calitate, habitaclul fiind presarat cu insertii din fibra de carbon, piele de culoare neagra si aluminiu. La capitolul tehnologie, atentia este atrasa de un ecran cu touch-screen si de un sistem de ventilatie inovativ.

Dupa cum o sugereaza si numele, REVOLTe beneficiaza de serviciile unui tren de rulare hibrid, care combina un mic motor cu combustie interna cu o unitate electrica si un sistem de reincarcare a bateriilor. Noutatea absoluta este si faptul ca REVOLTe poate functiona doar in modul electric ZEV, fara a emite CO2. Un accesoriu tot mai des intalnit la modelele cu tenta ecologica, panoul solar pozitionat pe acoperis, nu lipseste nici in cazul noului concept Citroen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru