Oficial: Conceptul Volkswagen Polo BlueMotion consuma 3.3 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Volkswagen a dezvaluit la Geneva versiunea concept a viitorului polo BlueMotion, asteptat pe piata la inceputul anului viitor.

Esential

75 de cai putere dezvolta propulsorul diesel de 1.2 litri.
3.3 litri este consumul pe care il promite Volkswagen Polo BlueMotion

Volkswagen a dezvaluit la Geneva si conceptul care va sta la baza viitoarei versiuni BlueMotion a modelului de clasa mica Polo. Asteptat in versiune de serie abia anul viitor, cel mai ecologic Polo din istoria Volkswagen ar urma sa fie propulsat de un motor turbodiesel, cu trei cilindri, de 1.2 litri si injectie directa.

Potrivit comunicatului oficial emis de Volkswagen, motorul ar urma sa produca 75 de cai putere si sa emita doar 87 g/km. Modificarile aduse propulsorului au reusit sa duca la o valoare a consumului mediu de doar 3.3 litri/100 de km, ceea ce ar face din polo BlueMotion unul din cele mai economice modele din lume.

Desi a fost echipat cu cele mai noi tehnologii de reducere a consumului, Polo BlueMotion reuseste sa pastreze o masa redusa, de numai 1080 de kilograme. Valorile consumului scad considerabil multumita sistemului start-stop si a celui de recuperare a energiei rezultate la franare.

Designerii Volkswagen au gandit si un kit aerodinamic nou, capabil sa reduca coeficientul de frecare.

Grila frontala, spoilerul fata, garda la sol redusa cu 10 mm si jantele de 15 inch din aliaj cu pneuri speciale sunt elementele care individualizeaza conceptul BlueMotion.

via | VW

Comentarii (7)

  • polo
    din fata arata binisor (cam demodat in comparatie cu fiesta ..cu care este concurent). Spatele nu-mi place deloc ...

    Cred ca o sa aiba succes ..ca orice VW :)
    0 0
  • 3 cilindri
    De ce se incapataneaza VW cu aceasta porcarie in 3 cilindri ?Este complet dezechilibrat ,lam incercat pe o Skoda Fabia.
    0 0
  • Bogdan
    sa fie si adevarat
    Sa fie si in practica asa cum e pe hartie ar fi ceva, dar..In conditiile in care testeaza producatorii masina pentru consumurile astea ,da ar fi posibil, dar nu si orasele ,strazile si conbustibilul nostru.Si audi q5 cu motorul TFSI de 2l anunta un consum urban de 10,4 iar in pratica sare un pic de 20l la suta km !!! cam mare diferenta nu? asa ziceam si eu.Pe hartie e una in practica e alta.
    0 0
  • mda
    Aproape acelasi consum ca si Logan Green. Dar , ca orice vw , uriiiiiiiiiiiiiiiiit in draci si tzopesc si tzaranesc. Sper sa aiba macar hard-disk cu manele.....................
    0 0
  • hai
    Ce mai furaciune dupa Clio ! Hahahahaha !
    0 0
  • Golf intrat la apa?
    Seamana cu Golf? Se vinde! Consum 3.3? Si te rogi de ea la semafor sa plece de pe loc?
    0 0
  • savantu'
    3 cilindrii
    flavius, 3 cilindrii deoarece este cuplu mai mare...daca iti placea fizica stiai asta... gandeste asa 1.3 L impartit intr - un motor in 4 cilindrii (cilindrii mai mici) - un motor in 3 cilindrii ( cilindrii mai mari) ...mai studiaza problema si ai sa vezi ca am dreptate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru