Oficial: Dodge Circuit EV, rival pentru Tesla Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 11.01.2009
Americanii dau tonul atunci cand vine vorba despre modele sportive electrice. Chrysler tocmai a lansat la Detroit Dodge Circuit EV.

Esential

268 de cai putere dezvolta motorul electric instalat pe Dodge Circuit EV.
5 secunde ii sunt necesare conceptului Dodge Circuit Ev pentru a atnge 100 de km/h.

Desi se afla intr-o situatie financiara dificila, Chrysler nu a renuntat la eforturile sale de a reveni in atentia publicului. Mai nou, americanii incearca sa intuiasca tendintele din segmentul masinilor sportive ecologice si prezinta in premiera la Detroit, mult anticipatul Dodge Circuit EV.

Bazat pe Lotus Europa, noul concept prezentat de americani la Detroit pastreaza liniile de design ale modelului Viper, bineinteles cu o serie de elemente distinctive: o grila frontala noua, un ampatament mai mare si o aerodinamica imbunatatita.

Adevaratele modificari se regasesc insa sub capota, unde Chrysler a instalat un tren de rulare electric ENVI, capabil sa produca 268 de cai putere. Resursele sunt suficiente pentru a imprima un comportament sportiv si performante demne de invidiat: o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5 secunde si o viteza maxima de 193 km/h.

Toate acestea fara a polua mediul, pentru ca alimentarea se face de la priza, energia fiind inmagazinata in baterii litiu-ion.

Reincarcarea se poate face de la orice priza de 110 si 220 volti. Cantitatea de energie inmagazinata de bateria litiu-ion este suficienta pentru a-i oferi modelului sportiv o autonomie cuprinsa intre 240 si 322 de kilometri.

via | Worldcarfans

Comentarii (1)

  • cum apare cum dispare
    imensele guri de admisie ale aerului par sa fie foarte importante pentru sistemul electric, in rest masina arata bine - un portocaliu frumos ce sa zic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru