OFICIAL: Faceti cunostinta cu primul Mercedes Vito electric!

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.02.2010
Mercedes a dezvaluit in Spania prima versiune concept a unui Vito electric. Nemtii vor produce 100 astfel de exemplare pe care le vor testa la scara larga.

Mercedes a profitat de reunirea tuturor ministrilor europeni ai economiei, in cadrul unui eveniment din Spania, pentru a dezvalui primul sau vehicul electric bazat pe modelul Vito. Versiunea ecologica a modelului utilitar se va produce in doar 100 de exemplare, destinate unui numar de 20 de clienti, ce vor folosi masina in interiorul propriilor flote, luand astfel parte la un test global.

Tehnologia dezvoltata de inginerii germani a fost proiectata pentru a fi utilizata doar pe Vito si include o baterie litiu-ion de 32 de kWh, capabila sa tina in viata un motor electric de 120 de cai putere. In conditiile in care viteza maxima nu depaseste 80 de km/h, fiind limitata electronic, autonomia versiunii ecologice poate atinge 130 de kilometri.

Desi a dat nastere unei versiuni concept, Mercedes a pastrat toate elementele de siguranta ale versiunii de serie: airbaguri, ABS, ESP si ASR. In plus, instalarea trenului de rulare ecologic nu afecteaza spatiul de incarcare al utilitarei.

Cele 100 de exemplare electrice vor lua nastere in interiorul uzinei spaniole Vitoria, alaturi de versiunile standard ale modelului german.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Se tot lanseaza editii limitate de masini electrice pentru clienti selectionati pe spranceana de multi ani, vezi MINI, BMW seria 1, Toyota RAV 4 mai nou si Mercedes, desi Vito nu e prima incercare ca sa nu mai vorbesc de EV-1 de la General Motors din anii 90.
    Cam toti constructorii apeleaza la aceasta strategie de testare, lucru foarte ok, dar tot aceiasi constructori dupa ce se termina programul de teste nu lanseaza o versiune finala pe piata, aici se rupe firul si nu inteleg de ce. Tesla nu s-a chinuit atat si nu am auzit vre-o stire reala ca au probleme cu masinile elecrice pe care le vand acum (nu comentati emisiuntea TOP Gear cu testul facut la TESLA ca a fost un fiasco si-au cerut si ei scuze).
    Poate ma lamureste cineva de ce se rupe firul de la testare la productie, si nu as vrea un raspuns vis-a-vis de pret ca stiu povestea sunt scumpe dar si alte masini sunt si se cumpara, este cerere pe piata de asa ceva.
    3 0
  • @yo
    Buna întrebare. Răspunsul e destul de simplu. Mai marii petrolului mondial fac lobby (mai puţin transparent) împotriva cercetării în domeniul auto electrice deoarece utilizarea acestora pe scară largă le-ar cam reduce vânzările de petrol. Dacă banii cheltuiţi pe cercetare în domeniul motoarelor termice numai în ultimii 30-40 de ani s-ar fi folosit în cercetarea vehiculelor electrice cred că azi cu totul alta ar fi fost situaţia.

    Energia electrică pentru încărcarea bateriilor poate fi obţinută prin multe metode, inclusiv ecologice, oriunde pe glob. Petroliştii însă, vor să ţină captivă industria auto prin descurajarea utilizării altor surse de energie decât combustibilii fosili.
    3 0
  • @asm
    Multumesc de raspuns.
    Lobby-ul facut de petrolisti exista si stiam de el si nu se refera doar la autotumobilul electric. Fac lobby imotriva la tot ceea ce este verde, eoliene, fotovoltaice si mai ales hidrogen, pentru ca ii cam sperie perspectivele.
    Chiar daca unii dintre petrolisti s-au apucat dor pentru imagine sa produca hidrogen cu ajutorul energiei fotovoltaice (Shell parca in Arabia Saudita, nu sunt sigur daca am retinut firma informatia e cam veche in mintea mea), tot din petrol vor trai inca multi ani si nu sunt interesati sa promoveze asa ceva.
    Inca o data multumesc de raspuns chiar uitasem de petrolisti.
    Daca vrei un site de stiri pentru masini hybride si electrice cu o comunitate ok poti incerca: www.hybridcars.com
    2 0
  • Norbert
    Criza.
    Parerea mea este ca nu mai putem vorbi de anii 90 cand masina electrica a fost inlaturata, traim vremuri de recesiune economica pe plan mondial, petrolisti sigur au interesele lor dar cred ca nu mai au un cuvant la fel de puternic ca in trecut. Si sa nu uitam si de poluare ,acum 20 de ani erau putzin cei care se gandeau la poluare, lumea este in permanenta miscare, schimbare. :)
    1 0
  • Carlos
    Apreciez tehnologia hibrida / full electrica, insa nu mi-as cumpara o masina cu cifrele astea.. 130 km autonomie si 80 km/h viteza maxima. Mi-as cumpara in schimb un Vito cu motor 2.2 cdi de 150 cp si tractiune integrala... sasiu scurt pt manevrabilitate :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru