OFICIAL: GM ucide marca Pontiac

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.04.2009
Printre masurile pe care GM le va lua pentru a-si asigura viitorul se numara eliminarea marcii Pontiac si inchiderea a jumatate dintre dealership-urile din SUA.

Oficialii General Motors au anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa asteptate cu sufletul la gura de toata industria auto, faptul ca marca Pontiac va fi desfiintata in 2010. O alta masura pe care sefii GM o vor lua pentru a asigura supravietuirea Grupului este renuntarea la jumatate din dealershipurile americane pana in 2014.

"Masurile pe care le luam grabesc reinventarea operatiilor americane ale GM, urmand sa devenim un producator mai curat, mai orientat spre clienti si mai competitiv din punctul de vedere al costurilor. Vorbim de actiuni extrem de importante care sunt critice pentru asigurarea viabilitatii GM pe termen lung. Responsabilitatea noastra e clara: asigurarea viitorului grupului. In acelasi timp, intelegem impactul pe care aceste actiuni le vor avea la nivelul angajatilor, dealerilor, sindicatelor, furnizorilor, actionarilor si intregilor comunitati implicate, astfel ca vom face tot posibilul pentru a minimaliza efectele", declara seful GM, Fritz Henderson.

Cele doua masuri radicale fac parte din planul pe care GM il prezinta astazi in fata guvernului SUA in scopul de a primi un nou imprumut din partea Statului.

Raportul inaintat comisiilor de stat din SUA arata ca GM va incerca sa elimine o parte dintre datoriile pe care le are la diversi creditori (27 de miliarde de dolari) prin acordarea gratuita a unor pachete de actiuni catre acestia. In cazul in care nu vor exista destui creditori dispusi sa accepte acest schimb, GM va intra sub protectia Legii Falimentului incepand cu 1 iunie.

Masurile pe care GM le ia includ eliminarea a 7000-8000 de joburi

Conform raportului, General Motors se va baza de acum pe patru branduri: Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC. Inaintea izbucnirii crizei, grupul GM era compus din noua marci: Chevrolet, Opel, Saab, Cadillac, Pontiac, Hummer, Saturn, Buick si GMC.

Masurile luate de noua conducere GM au fost primite cu optimism de catre Casa Alba, biroul care se ocupa de industria auto din SUA anuntand ca planul de stingere a datoriilor prin acordarea unor actiuni creditorilor este un pas important in eforturile GM de a restructura compania. "Vom continua sa lucram alaturi de managementul GM pe masura ce compania va rafina si finaliza acest plan de restructurare, urmand sa ajutam GM sa se reorganizeze in conditiile in care promisiunile presedintelui Barack Obama anuntau o industrie auto americana puternica si vibranta", se arata in comunicatul emis de Casa Alba.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (3)

  • Hamlet
    Pontiac
    Mare branza........Imi pare rau de Hummer care erau masini macho........Pontiac marca tipic frantuzeasca adica low cost.
    0 0
  • pontiac = Poor Old Nigger Thinks Is A Cadillac
    0 0
  • hm?!
    GM din cate stiu nu avea numai cele 9 marci amintite de voi, ci si Vauxhall in UK si Holden in Australia....sau gresesc?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru