OFICIAL: Iată noua generaţie a lui Ford Ranger

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.10.2010
Noua generaţie a lui Ford Ranger a debutat astăzi la Salonul Auto din Sydney. Modelul este echipat cu un motor Duratorq de 2.2 litri, care oferă 150 CP şi 375 Nm.

Ford a prezentat noua generaţie a lui Ranger în Australia. Modelul va fi comercializat la nivel internaţional începând cu anul următor. Noul Ranger este echipat cu un motor Duratorq TDCi de 150 CP şi 375 Nm, care are o cilindree de 2.2 litri şi patru cilindri în linie. Există şi o versiune de 3.2 litri, care va fi oferită doar pe anumite pieţe şi oferă 200 CP şi 470 Nm, tot cu ajutorul tehnologiei Duratorq, dar aplicată pe un motor diesel cu cinci cilindri în linie.

De data aceasta, cutia de transfer a lui Ford Ranger este controlată electronic, iar şoferul poate să comute între modurile 4x2 şi 4x4 oricând doreşte, doar prin acţionarea unui buton.Ford oferă noul Ranger atât în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, cât şi cu o cutie de viteze automată, al cărei număr de trepte nu a fost anunţat. Performanţele noului model nu au fost încă dezvăluite, dar nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire dramatică a acestora, deoarece este totuşi un vehicul utilitar.

Ford Ranger beneficiază de o serie de elemente tehnologice noi care vor conferi un plus de siguranţă clienţilor care au mereu de lucru.

Astfel, Ranger a primit un sistem de control adaptiv al încărcăturii, un sistem de control al remorcii, posibilitatea de a controla vocal sistemul GPS şi o cameră video pentru marşarier.

Versiunea cu cabină dublă a lui Ford Ranger are un ampatament de 3.220 milimetri şi un ecartament de 1.560 milimetri. Versiunea cu tracţiune spate are un ecartament mai mare, de 1.590 milimetri. În ceea ce priveşte capacitatea de încărcare, modelul benefiicază de o benă mai lată cu 100 de milimetri, care oferă un spaţiu de 1.549 milimetri lungime, 511 milimetri înălţime şi 1.560 milimetri lăţime. Astfel, volumul de încărcare al lui Ford Ranger în versiunea cu cabină dublă este de 1.21 metri cubi.

Via | Ford

Comentarii (5)

  • Hunter
    Ford Ranger aka VW Amarok cu oval alvastru.
    1 4
  • nu i vw
    nu i vw deloc e facut pe aceeasi platforma cu mazda
    5 1
  • un plus la siguranta?
    Sa speram ca la capitolul siguranta sa stea ceva mai bine decat modelul actual.
    1 0
  • mama ei de limba romana
    "comuteze ????" , nu cumva "comute"?
    6 0
  • @mihai
    Corect.
    Mulţumim pentru sesizare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru