OFICIAL: Iată noul Chevrolet Aveo

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.09.2010
Cei de la Chevrolet au prezentat primele imagini oficiale ale noului Aveo, model care va debuta la Salonul Auto de la Paris din această toamnă.

Esential

115 CP dezvoltă cel mai puternic motor din oferta Aveo.
70 CP oferă versiunile entry-level în gamele otto şi diesel ale lui Aveo.

La cinci zile de la dezvăluirea versiunii hatchback a lui Cruze, oficialii Chevrolet au prezentat imaginile noii generaţii a lui Aveo. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Paris alături de noile Cruze hatchback şi Orlando. Noul Aveo va fi disponibil în reţeaua comercială Chevrolet începând cu vara anului 2011 şi va beneficia, printre altele, de un motor diesel de 1.3 litri şi de o transmisie automată cu şase trepte pentru unele versiuni. Design-ul acestui model este inspirat puternic de conceptul Aveo RS care a debutat la Salonul Auto de la Detroit.

Prin prisma noii linii de design, Chevrolet Aveo se întoarce în segmentul subcompact cu un plus de agresivitate. Posteriorul modelului aminteşte de Spark, în timp ce partea frontală ne prezintă un aspect de hot-hatch, graţie trăsăturilor de design extrem de agresive. În centrul atenţiei se află grila faţă de dimensiuni mari, care aminteşte şi de conceptul IROC al celor de la Volkswagen, în timp ce blocurile optice cu fundal negru îi oferă un plus de personalitate. Noul Aveo este mai lung şi mai lat decât generaţia precedentă şi prezintă unul dintre cele mai spaţioase interioare şi unul dintre cele mai mari portbagaje din clasa sa. Din primele declaraţii, putem deduce că panoul de instrumente a fost preluat de la Spark, lucru deloc rău dacă ne amintim entuziasmul cu care au fost primite respectivele ceasuri de bord.

Profilul lui Aveo este marcat de liniile care vin din partea frontală, iar portierele spate prezintă un set de mânere mutate la nivelul geamurilor. Deşi soluţa tehnică a mânerelor respective nu este nouă în industria auto, aceasta încă are un efect pozitiv asupra aspectului unui model, dând impresia că ne uităm la un coupe sau la un hatchback cu trei uşi, nu la un model de familie cu un spirit practic dezvoltat.

"Este o perioadă foarte incitantă la Chevrolet; pe lângă noile modele din clasa compactă şi MPV, în Aveo avem un autovehicul pregătit să concureze împotriva celor mai buni din segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni, care este şi cel mai mare segment de pe piaţa europeană.", a declarat Wayne Brannon, Preşedintele şi Directorul General al Chevrolet Europe.

Aveo va fi oferit alături de patru versiuni de motorizare otto şi două versiuni ale unui motor diesel. Astfel, clienţii pot opta pentru un motor pe benzină de 1.2 litri – oferit în versiunea de 70 sau de 86 CP, de o unitate de 1.4 litri şi 100 CP sau de un motor de 1.6 litri şi 115 CP.

Ambele versiuni de putere ale motorului diesel de 1.3 litri beneficiază de sistemul Start/Stop şi oferă 75, respectiv 95 CP. O altă premieră în gama Aveo o reprezintă transmisia automată cu şase trepte, care este oferită ca echipament opţional pentru Aveo 1.4 şi 1.6 pe majoritatea pieţelor. În funcţie de motorizare, transmisiile manuale au cinci sau şase trepte.

Şasiul noului Aveo a fost adaptat cu fineţe pentru a satisface gusturile publicului din Europa în materie de confort şi manevrabilitate. Chevrolet Aveo va beneficia în standard de un sistem de servodirecţie electric, de sistemul electronic de control al stabilităţii şi de ABS. Toate aceste elemente au rolul de a creşte nivelul de siguranţă şi manevrabilitate al lui Aveo, în încercarea de a face pe plac unui număr cât mai mare de potenţiali clienţi.

În ceea ce priveşte interiorul noului model, cei de la Chevrolet au anunţat că Aveo beneficiază de un sistem audio nou, echipat cu port USB, mufă AUX şi Bluetooth, dar şi de numeroase spaţii de depozitare şi de materiale de calitate superioară. Iluminarea planşei de bord va fi de culoare albastră, iar bordul învăluie toată partea frontală.

Via | Chevrolet

Comentarii (11)

  • Arata acceptabil
    Incet incet trece moda copierii proiectelor din anii 90.
    Prima a fost Fiesta, apoi Astra, Golful nu se pune :P.
    6 2
  • Motoare
    se pare ca americanii au optat pentru motoarele diesel de orogine Fiat, si bine au facut.
    Va fi o alternativa demna de luat in seama
    13 0
  • un polo cu nas de lancer .. interesant ;)
    9 4
  • you_hoooo
    interesant
    o masina interesanta, mai ales ca acum are si motorizare diesel. cred ca foloseste noua platforma de la gm pe care-o va avea si noul corsa. masina asta va crea o concurenta puternica in interior (cu corsa) asa cum este cruze cu astra.
    8 0
  • vai de opel
    Din punctul meu de vedere eforturile celor de "reabilita" marcile produse sub brandul Chevrolet (eforturi care se pare ca nu sunt in van), vor duce la o scadere a vanzarilor Opel. Intentia clara este de a se proceda la fel ca si in cazul Saab. Personal sper sa nu le iasa.
    4 4
  • Consumuri
    Din fata Colt, din spate Spark.
    Avand in vedere ca e mica, era interesant si ce consumuri ofera motoarele cu pricina.
    Spor la vanzare, e o varianta haioasa petnru tineret si practica in oras.
    7 1
  • slabut
    personal nu mi se pare o asa mare diferenta fata de Kalos,
    nici gand de concurenta pt Opel, cum s-a sugerat mai sus
    5 5
  • de ce americanu fac concepturile sa arate super si cand le pun in productie nu mai arata asa de super
    3 4
  • asemanare
    La prima vedere mi a placut, dar am vazut ca seamana cu ceva... dupa 10 sec
    mi am dat seama ca arata ca scirocco... culoarea , farurile, capota, partea de sus a grilei.
    5 4
  • accident
    crash testul este problema, stiindu-se ca modelele actuale au doar o stea la euro-ncaap. acum daca ai un accident frontal cu aveo nu ai sanse de scapare. degeaba arata bine daca mori cu zile in el
    2 1
  • noul Aveo e pe platforma noua, folosita si de Opel.. Deci sincer ma astept la rezultate foarte bune la testele de siguranta.
    Sa nu uitam ca Chevrolet Cruze..a obtinut nu numai 5 stele cisi cele mai bune rezultate din instoria euroNCAP la impactul laterat si frontal... E ceva sa ai rezultate mai tari k un mertzan sau un volvo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru