OFICIAL: Kia Sorento - foto, video si informatii complete

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.04.2009
Kia a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Seul noua generatie a CUV-ului Sorento. Coreenii au publicat un video, o galerie foto si un set de informatii complete.

Esential

4.7 metri lungime masoara noul Kia Sorento.
197 de cai putere livreaza motorul diesel de 2.2 litri instalat pe Sorento.

Asa cum va anuntam si ieri, Kia a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Seul noua generatie a modelului Kia Sorento. Asteptat deja de ceva timp de fanii brandului, noul CUV se inspira partial din conceptul KND-4 si ofera dimensiuni mai mari decat ale predecesorului.

Acest ultim aspect se va reflecta direct in confortul reismtit de cei sapte pasageri. Masurand 4.7 metri, noul Sorento ofera un spatiu cu 64 de mm mai mare la nivelul capului si 102 mm la nivelul picioarelor. Spatiul din portbagaj a crescut si el cu 15%, Sorento oferind 258 de litri atunci cand toate cele trei randuri de scaune sunt in pozitie normala si 1047 de litri atunci cand se rabateaza al treilea rand.

Pentru cei care se gandeau la Sorento mai mult ca la un off-road-er, vestile nu sunt foarte bune: garda la sol a scazut ca urmare a folosirii unui sasiu nou, monococa.

Peter Schreyer, seful de design al celor de la Kia, a declarat ca "designul dinamic adopta linii simple, drepte, pentru a crea o aparitie bine inchegata.

Sportivitatea si agresivitatea insuflata de noul Sorento vor fi ingredientele noii filosofii de design Kia".

In functie de piata pe care va fi vandut, Sorento va oferi clientilor sai dotari ca: acces fara cheie, buton de pornire a motorului, camera pentru mersul cu spatele, navigatie prin satelit, acoperis panoramic si un sistem audio cu MP3 si conexiune iPod, completat de sase, opt sau zece difuzoare.

Noul CUV din gama Kia va fi propulsat de patru motoare diferite, care se vor regasi sub capota in functie de piata pentru care va fi destinat. Noutatea introdusa odata cu noua generatie este propulsorul V6 de 2.7 litri care livreaza 165 de cai putere si un cuplu motor de 244 Nm, fiind capabil sa functioneze si pe GPL.

Pe piata locala, motorului V6 i se va adauga si o unitate Theta II de 2.4 litri, tot pe benzina, ce dezvolta 175 de cai putere si 225 de Nm. Versiunea de top se va folosi de serviciile unei unitati tot V6, cu o capacitate de 3.5 litri ce ofera 277 de cai putere si 335 Nm.

Fanii diesel-ului vor putea opta pentru un motor de 2.2 litri, gandit in asa fel incat sa ofere 197 de cai, 435 de Nm si o valoare a emisiilor in conformitate cu reglementarile Euro 5.

Toate motorizarile vor putea fi comandate impreuna cu transmisii automate si manuale cu cinci sau sase rapoarte.

Hyoung Keun Lee, vicepresedintele departamentului de afaceri externe al Kia, a declarat ca " Sorento reprezinta un CUV cu sapte locuri, usor de recunoscut, capabil sa atraga un public si mai numeros decat predecesorul sau. In ciuda dificultatilor economice actuale, suntem increzatori ca noul nostru model va creste cota de piata pe segmentul CUV-urilor. In acest sens, ne asteptam la vanzari anuale de 140.000 de unitati in 2010", a mai adaugat Lee.

Vanzarile noului Sorento vor fi demarate la sfarsitul acestui an.

Comentarii (6)

  • pret
    si pretul?
    0 0
  • Eac_vl
    Pret
    Da un pret nu v-a soptit?
    0 0
  • URAGANU
    zx
    Pretul nu-l poate spune nimeni pana nu-l scoate la vanzare un Dealer Kia. Intrebati de preturi de parca v-ati duce acum sa-l luati.

    Nu mai zbierati atat la Automarket ca nu au dat niciodata informatii trunchiate sau eronate.

    Aveti rabdare, ROMANILOR !
    0 0
  • halatu'
    Cat e halatu'?
    0 0
  • pretul
    Ce intrebati ma de pret, vreti sa o cumparati sau ce?
    0 0
  • Reklama
    Scump domle`, scump, dincolo era mai ieftin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru