OFICIAL: M35 Hybrid, primul hibrid marca Infiniti

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.10.2009
Infiniti a prezentat primul hibrid de serie dezvoltat de divizia de lux a celor de la Nissan. Modelul va rivaliza direct cu Lexus GS450h.

Infiniti a prezentat astazi imagini si informatii oficiale cu primul hibrid dezvoltat de divizia de lux Nissan. Este vorba de o declinare ecologica a berlinei M35, care gazduieste acum un sistem hibrid dezvoltat 100% independent de catre Nissan.

Desi au negat in repetate randuri faptul ca are in vedere dezvoltarea unor modele hibride pentru piata de masa, preferand sa se concentreze pe modelele electrice (exemplul concludent este Nissan Leaf, o electrica 100% ecologica), japonezii au muncit putin cate putin la productia unui pachet hibrid propriu. Dupa ce Altima a primit un sistem hibrid dezvoltat de Toyota printr-un contract de colaborare, Nissan a schimbat foaia si a prefigurat noul tren de propulsie ecologic pe conceptul Essence, la Geneva 2009.

Sistemul dezvoltat de Nissan pe Infiniti M35 Hybrid este unul de tip paralel, motorul electric activand pentru a-l ajuta pe cel termic, reprezentat de aceeasi unitate V6 de 3.5 litri existenta pe modelul de pe piata din Statele Unite. Noul model va rivaliza direct cu Lexus GS450h, sedanul de lux dezvoltat de Toyota, multe voci din permiterul presei auto internationale mizand surprinzator pe modelul Infiniti, care se bazeaza pe o tehnologie mai noua.

Infiniti M35 Hybrid va fi disponibil in prima faza exclusiv pe piata din Statele Unite, recunoscuta pentru apetitul sau legat de modelele hibride.

Constructorul nipon nu a dezvaluit alte detalii si informatii legate de o eventuala aterizare a hibridului sau in Europa, acolo unde sedanul M va fi disponibil in prima faza impreuna cu un motor diesel V6.

via | Infiniti

Comentarii (1)

  • Decimus4u
    Ce masina!
    Seamana foarte mult cu Mercedes E class... De fapt la ce sa te astepti de la chinezi, japonezi, coreeni...
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru