OFICIAL: Maybach facelift, cantecul de lebada al limuzinei germane

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.04.2010
Daimler a dezvaluit astazi faceliftul limuzinei Maybach, asteptata sa debuteze zilele acestea la Beijing. Revizuirea aduce cu sine mai multe imbunatatiri estetice si de confort, dar si un propulsor mai puternic.

Asa cum a promis, Daimler acorda inca o sansa marcii Maybach, in incercarea de a-si salva propria "perla a coroanei", care de mai multi ani refuza sa devina profitabila. Maybach aduce astazi in fata publicului poate ultimul sau facelift, daca rezultatele financiare nu se imbunatatesc in urmatorii ani.

La nivel exterior, revizuirea aduce o noua grila cromata pentru radiator, care variaza in functie de versiunea pe care este instalata, o capota redesenata, un alt spoiler frontal, oglinzi laterale modificate si blocuri optice posterioare noi. Imbunatatirile aduse de echipa de ingineri Maybach modifica si dimensiunile generale, lungimea fiind mai mare cu 11 mm iar latimea cu 17 mm.

Pachetul estetic este completat de un set de jante de 19 inch, din aliaj, cu 21 de spite, pentru versiunile standard, si de unul de 20 de inch, cu 12 spite, pentru cei care aleg varianta S. Elementele noi de caroserie ajuta si la obtinerea unui coeficient aerodinamic mai bun si la reducerea zgomotului la rulare.

La interior Maybach a decis sa dea o noua definitie perfectiunii si a imbunatatit o serie de aspecte ale habitaclului.

Clientii se vor bucura de scaune imbracate in piele cusuta manual, de un ecran de 19 inch pe bancheta din spate, de un parfum special si de o conexiune la internet. Cei care opteaza pentru varianta cu ampatament marit, primesc si un acoperis panoramic transparent, care poate deveni opac prin simpla apasare a unui buton.

Nu lipseste nici sistemul de camere care ofera o vedere de ansamblu a limuzinei si nici geamul care separa scaunele din fata de cele din spate.

Modificari de ordin mecanic au suferit doar versiunile 57S si 62S, care au primit 18 cai putere in plus si se bucura de o economie infima de carburant, de la 13.6 la 13.1 litri/100 km. Valoarea emisiilor a scazut si ea de la 390 la 368 de g/km.

Comentarii (11)

  • Excomunicatorul
    Maybach?
    Maybach o sa reziste mult si bine.Indiferent de parerile unora sau a altora.
    7 3
  • BIJUTERIE!
    Dar daca vor sa aiba succes, sa nu mai tina pretul sus! Este un S class alungit de foarte buna calitate si ceva mai deosebit! n Rolls Royce Phantom, are succes pt. ca este nobila! Dar are un pret corect! Multi prefera masina cu designe retro(clasic)....si RR o face foarte bine! Oricum.....pt. mine Maybach este peste RR! Mai eleganta de atat nu exista!
    7 4
  • jentile de 19'' sunt de pe S-KLASSE
    doar putin revizuite.....
    se si vede ca este un mercedes mai alungit(ai dreptate Cor).
    0 2
  • MDA
    Este un Mercedes S mai mare . Fac pariu ca viitorul S o sa semene cu asta mult . Oricum RR este peste Maybach , la orice .
    1 8
  • Acestei masini ii lipseste rafinamentul si stilul propriu, asa cum are RR Phantom. Din cauza asta e catalogat ca fiind un Clasa S mai mare, mai luxos si foarte scump. Si tot din cauza asta Phantom se vinde mai bine.
    2 2
  • @ALEX!
    Te inseli amarnic ! RR in afara de design, traditie si originalitate nu este peste Maybach! Daca era, nu mai cumpara nimeni Maybach! Asa fac si ei un compromis! Cumpar Maybach pt. ca e mai tare in tehnologie si performante ...(pana si Tiriac a spus ca Maybach nu se compara cu nimic tehnologic!). Dar trebuie sa fim realisti...de la distanta juri ca e un S ..(culmea....pare ca e unul din perioada 2003! Mai ales la interior! Daca ii acoperi sigla de pe volan, juri ca e de S vechi!
    1 0
  • PT Cor
    MDA
    Cine cumpara mai Maybach ??!! Tu stii ca era gata gata sa nu il mai produca ca nu se mai vinde ??!! Vroiau la un moment dat sa se axeze mai mult Mercedes S atat.
    0 0
  • gffg
    va inselati maybach este mulr mai tere decit rr phantom
    rr phantom are interior de dacia 1310 doar ca o are din lemn
    0 1
  • gffg
    si decat rr phantom mult mai misto este bentley mulsane
    1 2
  • @dfggf
    Da...este foarte inghesuit RR-ul! Eu chiar am stat in Phantom si nu mi-am dat seama de ce e asa mare pe afara si mic in interior! Cel putin usile aveau cred ca 10 cm grosime...! Maybach ofera spatiu..,...dar nu si noblete! Asta e....Iar mulsane in afara de spate care este superb, este o caterinca...mai bine un Arnage final series!
    2 0
  • Facelift la ce?
    Cu ce ar trebui sa ma surprinda??? E un S-classe mai mare, intradevar foarte bine facut, dar nu are caracter deloc, nici nu se compara cu Rolls Royce !!! Prea scumpa pt ce vrea sa fie masina asta
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru