OFICIAL: Mazda3 MPS a venit la Geneva cu 260 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.03.2009
Mazda a prezentat noul Mazda3 MPS la Salonul Auto de la Geneva.

Mazda a prezentat astazi noua versiune a hot-hatch-ului Mazda3 MPS. Acesta va beneficia de acelasi propulsor DISI de 2.3 litri al modelului precedent, care dezvolta 260 CP. Desi puterea nu a fost marita, noul propulsor a primit are un cuplu motor mai mare, care atinge valoarea de 380 Nm si ofera o autonomie mai buna. In materie de design, noul Mazda3 MPS aduce numeroase schimbari.

Noul model are o priza de aer montata pe capota pentru a raci intercoolerul, aripi si bare de protectie umflate, pentru a amplifica agresivitatea modelului, precum si numeroase ornamente de culoare neagra, pentru a accentua detaliile noului hot-hatch. Din punctul de vedere al calitatii materialelor de la interior, modelul a primit un tratament mai bun decat versiunea precedenta.Tapiteria neagra cu accente rosii este disponibila exclusiv pentru acest model. Interiorul a primit un ceas suplimentar care afiseaza presiunea pe care o genereaza turbina.

Performantele modelului il fac sa se clasifice cu brio in cadrul hot-hachback-urilor.

Mazda3 MPS poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6.1 secunde si viteza maxima a acestuia este limitata la 250 km/h. In ciuda performantelor deosebite, modelul are un consum mixt estimat la 9.7 litri de carburant la 100 kilometri parcursi, ceea ce este o imbunatire cu 0.5 litri la 100 kilometri fata de generatia precedenta. Performantele modelului sunt obtinute prin intermediul transmisiei manuale cu sase trepte si al noii sale suspensii. Sasiul a fost ramforsat pentru a avea o rigiditate mai mare, iar franele si directia electro-hidraulica a fost imbunatatita.

Via | Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru