OFICIAL: Mercedes a dezvaluit noul E63 AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 01.04.2009
Mercedes a publicat primele imagini si informatii oficiale ale celui mai nou membru al diviziei sale de performanta: E63 AMG. Modelul va fi dezvaluit la Salonul de la New York.

Esential

10.5 litri/100 de kilometri este valoarea medie a consumului anuntat de MErcedes pentru E-Klasse.
518 cai putere dezvolta propulsorul V8 instalat pe E-Klasse

Desi suntem intr-o zi in care orice informatie poate parea suspicioasa, Mercedes a decis sa publice primele imagini si informatii oficiale ale celui mai asteptat model din gama E-Klasse. Este vorba despre versiunea de performanta E63 AMG, care urmeaza sa debuteze oficial in cadrul Salonului Auto de la New York.

Potrivit primelor informatii, versiunea de performanta este capabila sa ofere 518 cai putere si un cuplu motor de 630 Nm, resurse stoarse dintr-un motor V8 aspirat normal, de 6.3 litri. Diferenta de putere intre vechea si noua generatie este de numai 11 cai, ceea ce inseamna ca performantele vor fi aproape similare, daca inginerii Mercedes nu vor supune sedanul unui proces de slabire.

In aceste conditii, sprintul de la 0 la 100 de km/h se va realiza in mai putin de 4.5 secunde iar viteza maxima va fi limitata din nou la 250 de km/h.

Desi aportul de putere nu este substantial, Mercedes a declarat ca adevaratele imbunatatiri vor putea fi observate la nivelul consumului de combustibil.

Astfel, valorile inregistrate de E63 AMG vor scadea cu 12%, ceea ce se traduce intr-un consum mediu de numai 10.5 litri/100 de kilometri.

Rezultatul se datoreaza in mare parte folosirii transmisiei Speedshift MCT cu sapte rapoarte, regasita si pe actualul SL63 AMG. Cutia de viteze ofera soferului patru moduri de rulare: Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus si Manual.

La exterior, noul E63 imprumuta elementele distinctive ale diviziei AMG. Printre acestea se numara jantele de 18 sau 19 inch din aliaj, pneurile cu dimensiuni 255/40 pe fata si 285/35 pe spate, luminile LED frontale, un spoiler frontal mai agresiv, un deflector posterior si patru tevi de esapament.

Primele livrari ale versiunii de performanta E-Klasse vor incepe cel mai probabil la jumatatea lunii septembrie.

Comentarii (19)

  • Mda
    Astia cu Renault-ul nu comentati inca? :)))))))))))
    0 0
  • Bogdan
    eu am renault
    Ba da. Foarte marfa masina. Imi dau renault la schimb pentru o masina ca asta ca sa am si eu masina nu caruta :)))))))
    0 0
  • ia d'acia
    N-as da Dacia mea cu bord de CN pe asa ceva. Unde pun butoiu cu varza ca n-are portbagaj deasupra. Ceausescu facea masini mai bune decat toti nemtalaii astia. Era sa uit, am niste bujii nou noute din targ vrea cineva ?
    0 0
  • @Zol
    Daca tu crezi ca mancatorii astia de carnatii sunt superiori tehnologiei frantuzasti te inseli amarnic,Cooperarea cu Nissan a adus schimbari majore...
    0 0
  • alukard
    jiji
    de exemplu...( si nu mai ridica renault-ul in slavi ca se face praf pana jos..da??)
    0 0
  • frumos
    si cum spunea cineva ...ce-i frumos si la D-zeu ii place
    0 0
  • daca
    Si frumoasa si eficienta. Ma bucur ca e o masina europeana. Daca era americana probabil consuma vreo 20 de litri la capacitatea asta.
    0 0
  • nu e mercedes
    Asta e mercedes???E oribila....exterior,interior...stiu asta pt ca lucrez la Mercedes si am vazut-o cu mult inainte sa para pe piata...nu vedeti ca zici ca-i taiata cu toporul?Plus ca vine cu erori din Germania...Asta e...Oricum multi comenteaza degeaba ca n-au banii nici de Logan
    0 0
  • fan m5
    pure pleasure...
    0 0
  • Director Mercedes
    EU
    Mai EU, daca lucrezi asa cum ne minti tu la Mercedes si daca intr-adevar ai vazut tu si cu RonDennis aceasta masina inainte sa apara. atunci inseamna ca iti iei painea din fata !
    Ai grija ce comentezi ca poate ramai fara job!
    EU poate sunt initialele tale... o sa ma uit pe lista cu angajati!
    De maine sa-ti cauti altceva de lucru!
    0 0
  • Director BMW
    ma speriasem!!!
    M-am speriat am zis ca avem concurenta!!! Noroc ca nu este Mercedes!!! Multumesc angajatului ca m-a linistit
    0 0
  • Director Trabant
    M-am speriat
    Ma baieti m-am speriat! Ma gandeam ca am pus-o, de acum avem concurenta ce ne facem? E bine ca m-a linistit un angajat Mercedes.
    Prietene "EU" un sfat prietenesc daca tii la locul tau de munca si daca esti in stare sa promovezi un produs tine-te de treaba si nu da cu noroi in el; Eu lucrez la Renault si crede-ma, sunt constient ca ce vand nu este cel mai bun produs dar daca stii sa-l promovezi dai impresia ca este cel mai bun.
    Daca tu lucrezi la Mercedes si nu ai incredere in produs mai bine te duci sa vinzi ziare, ca oricum se vand singure!
    0 0
  • ati deviat...
    Bineinteles ca nu ma refeream chiar la modelul de fata...dar E-ul chiar e urat! Dar voi parca trebuia sa comantati articolul,nu ce-am scris eu! vedeti ca aveam dreptate cand am zis ca se comenteaza aiurea,ca n-aveti bani nici de Logan!....tranvaistilor!!!!
    Hai...gura mica...astia cu aspiratii de directori!
    0 0
  • Director Mercedes
    @ eu
    Maine dimineata laora 8:30 te astept la mine in birou cu demisia scrisa eu doar s-o semnez !
    Esto concediat !
    Sa nu intarzii !!!
    0 0
  • Director Trabant
    Mercedes
    Domnule Director daca il dai afara pe EU hai ca-ti trimit un CV ca ma pricep la vanzari si pe deasupra sunt si fan Mercedes.
    0 0
  • eu & Director Mercedes
    asa EU acum scoate-te :)). Mai baiatule daca tie nu iti place "obiectul muncii", tine chestia asta pentru tine. Nu uita ca din vanzarile companiei mananci tu o pizza si bei tu o bere.
    Domnule Director Mercedes hotarati-va daca asteptati demisia sau il concediati pe EU. Sunt doua lucruri diferite :)
    0 0
  • marius
    jda
    LOL, asta cu consumul de 10 litri de unde ati mai scos-o ??? Sau nu sunteti in stare sa faceti un calcul simplu ? Hai ca va ajut eu:

    14.3 - (12/100x 14.3) = 12.6 , in nici un caz 10.5 cat ati socotit voi !

    Acum corectati repede ca va faceti de ras ! Nici macar noul E500 nu consuma atat =))
    0 0
  • este tare
    ma eu am un clasa C din 2004 si cred ca este o masina deosebita iar ce vad aici ma lasa cu gura cascata
    0 0
  • a
    bai travestitilor trebuie sa mai traiti inca o viata sa va cumparati o masina ca asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru