OFICIAL: Mini a prezentat noul Coupe Concept

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la prezentarea primului model Mini, marca britanica prezinta conceptul unui model coupe, care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

La 50 de ani de la prezentarea primului model MINI, marca britanica a dezvaluit Mini Coupe Concept. Noul Mini Coupe Concept este o demonstratie de design, care reinterpreteaza valorile elementare ale marcii cu ajutorul tehnologiei de ultima ora. Modelul are doar doua locuri si va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Designerii Mini au reusit sa uneasca o serie larga de caracteristici asupra acestui model, pentru a reflecta un stil sportiv pur. Prin reducerea numarului de locuri la doua, modelul respecta o filozofie orientata catre reducerea semnificativa a maselor, in vederea obtinerii unei experiente de condus extrem de dinamice. Proportiile acestui model sunt puternice, iar limbajul de design folosit poate fi caracterizat ca fiind dinamic si cele doua elemente creeaza o prezenta sportiva pe sosea.

Potrivit designerilor Mini, acest model a fost construit cu scopul de a oferi placerea de a conduce. Lungimea noului Mini Coupe Concept este de 3.714 milimetri, pe cand latimea acestuia este de 1.683 mm, in timp ce inaltimea este de numai 1.356 mm.

Dimensiunile compacte ale acestui model i-au ajutat pe designerii Mini sa ii ofere acestui concept un design atletic, precum si un centru de greutate scazut si o incarcare perfect echilibrata a puntilor.

Mini Coupe Concept reprezinta un nou reper in evolutia marcii, motiv pentru care a fost prezentat cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a marcii britanice. Prototipul preia valori fundamentale ale marcii si le amplifica prin design si tehnologie. Mini Coupe Concept a preluat tehnologia EfficientDynamics de la BMW, si a integrat-o sub brandul MINIMALISM, pentru a reduce consumul de carburant si emisiile, in timp ce nivelul de performanta oferit sa ramana neschimbat.

Noul Mini Coupe Concept este proiectat sa foloseasca cel mai puternic propulsor disponibil pentru modelele marcii britanice, mai exact un motor supraalimentat de 1.6 litri, care dezvolta 211 CP si ofera un cuplu motor de 260 Nm. Unitatea de 1.6 litri este echipata cu o turbina twin-scroll, care ii permite sa ofere acceleratii impresionante si un cuplu motor ridicat.

De altfel, motorul lui Mini Coupe Concept poate sa ofere 280 Nm in regim de overboost, valoare realizabila pentru cateva secunde.

Via | Mini

Comentarii (6)

  • asa da
    arata foarte bine
    3 1
  • da va rog
    arata demential... vreau una si cat mai repede... doamne ce drift machine ar iesi din asta
    2 1
  • MINI_fun
    Superb
    Superb....
    3 1
  • II lipseste un singur lucru
    Tractiune spate. Pacat ca raman la solutia curenta, ar fi fost un fun-car perfect.
    1 0
  • LilShaq
    mamica...
    ia de-aici, DS3!
    0 0
  • @enoeht - si eu sunt fan al tractiunii spate, dar la cat de mica e, nu e loc sa o duci pe spate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru