OFICIAL: Morgan a dezvaluit conceptul Aeromax SuperSport

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.04.2009
Constructorul britanic Morgan a dezvaluit derivatul SuperSport al conceptului Aeromax. Modelul este propulsat de un motor BMW de 367 de cai putere.

In ultimii ani Concorso d'Eleganza Villa d'Este a devenit un adevarat salon auto, marii constructori alegand evenimentul organizat in Italia pentru a-si prezenta cele mai exclusiviste creatii.

Este si cazul britanicilor de la Morgan care vor aduce in fata publicului o versiune SuperSport a conceptului Aeromax. Derivatul sportiv va beneficia de un acoperis rababil si de un propulsor V8 de 4.4 litri imprumutat de la BMW.

Inginerii britanici au folosit din abundenta aluminiu pentru a reusi sa obtina o masa relativ redusa, de numai 1110 kilograme. Aceasta trasatura, combinata cu puterea totala de 367 de cai reusesc sa imprime performante deosebite sportivei: o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde.

La nivel exterior, Aeromax SuperSport se individualizeaza prin garda la sol mai coborata cu patru centimetri, blocurile optice fata copiate de la Mini si stopurile spate imprumutate de la Lancia Thesis. Dezvoltat pe platforma vechiului Morgan Aero Eight GT3, modelul sportiv promite un nivel de siguranta deosebit, cu mult peste cel impus de organismele internationale.

Britanicii au anuntat ca versiunea sportiva Aeromax va putea fi achizitionata cu un pret de 140.177 de euro.

Livrarile vor demara abia la inceputul lui 2010, insa toti cei care vor dori sa isi populeze garajul cu un asemenea exemplar vor fi nevoiti sa depuna inca de pe acum un avans de 27.500 de euro.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • mrr
    super nice...asa mai da
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru