Oficial: Noul Lotus Eagle, primele detalii si imagini

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 16.07.2008
Primele detalii si imagini oficiale ale noului supercar Eagle au fost dezvaluite astazi de Lotus.

Esential

280 CP va dezvolta motorizare V6 de 3.5 litri care va echipa noul Lotus Eagle.
257 km/h este viteza maxima anuntat de Lotus pentru Eagle.
5 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h preconizata pentru Lotus Eagle.
2.000 unitati este productia anuala anuntat de Lotus pentru noul supercar Eagle.

Lotus a dezvaluit prima imagine oficiala cu noul model Eagle, dupa ce in urma cu doua saptamani a prezentat primul teaser. De asemenea, constructorul britanic de supercaruri a dat si cateva detalii despre noul model care urmeaza sa fie prezentat in premierea in cadrul Salonului Auto de la Londra din 22 iulie.

Noul coupe 2+2 ultra-usor produs de Lotus este asteptat cu nerabdare de fanii marcii, fiind primul model de conceptie complet noua dupa aproximativ 13 ani si singurul cu motor pozitionat central care va in productia de serie. Lotus Eagle va beneficia de o motorizare V6 de 3.5 litri care dezvolta 280 CP de provenienta Toyota care dispune de tehnologia VVT-i (intelligent variable valve timing) pentru inalta performanta.

“Proiectul Eagle este cel mai mare din cadrul companiei Lotus de la nasterea lui Elise de acum 13 ani. Momentan, lucram la un program intens planificat pe durata a cinci ani prin care vrem sa atragem atentia catre marca Lotus, iar acest model reprezinta primul pas important”, a declarat Mike Kimberley, CEO-ul Lotus.

Noul supercar Lotus este considerat de unii ingineri auto ca fiind suficient de rapid pentru cerintele celebrului circuit Nurburgring, depasind performantele lui Elise si fiind mai stabil la viteze mari decat Exige. Lotus a anuntat ca noul Eagle va putea atinge viteza maxima de 257 km/h, accelerand de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde.

Constructorul britanic intentioneaza sa produca 2.000 de exemplare Eagle pe an, primele unitati urmand sa fie livrate in primavara anului viitor. Din programul celor de la Lotus fac parte in total cinci variante derivate din noul model, printre care sunt incluse o versiunea cabrio, un coupe clasic cu doua locuri si spatiu pentru bagaje in locul celor doua locuri initiale din spate, precum si o versiune ultra-performanta.

Via | Carscoop

Taguri: Eagle, Elise, Exige, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru