OFICIAL: Noul Renault Koleos se prezintă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.06.2011
Renault a publicat primele imagini oficiale ale lui Koleos facelift şi a anunţat informaţii despre motorizările acestui model.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Renault Koleos facelift 2.0 dCi 175
Lungime (mm) 4.520
Latime (mm) 1.850
Capacitate (cc) 1.995
Puterea maxima (CP/rpm) 175/3.750

Esential

65 la sută este creşterea vânzărilor de Koleos în primele patru luni ale acestui an pe piaţa din Europa.
148 de grame de CO2 emite cea mai economică versiune a lui Koleos, cu tracţiune faţă.
166 de grame de CO2 emite per kilometru versiunea de 175 CP a lui Koleos.

Renault a prezentat primele imagini oficiale ale lui Koleos facelift. Acesta este cel de-al doilea facelift pe care îl primeşte SUV-ul de la Renault, dar modificările estetice sunt mai evidente de data aceasta. Mai precis, grila faţă are o nouă formă, inspirată din cea a lui Latitude, iar celebra formă pe care stătea sigla Renault a dispărut în favoarea unei grile faţă tradiţionale. Blocurile optice au renunţat la accentele de culoare albastră şi au devenit mai rotunjite, amintind de cele prezente pe Qashqai, crossoverul compact al colegilor de alianţă de la Nissan. Bara faţă a fost şi ea restilizată, în timp ce aripile faţă au o formă diferită, pentru a se adapta cu noile blocuri optice. Posteriorul nu este schimbat faţă de actuala generaţie, în timp ce interiorul primeşte şi el mici modificări.

Emisiile de CO2 ale lui Koleos au fost reduse semnificativ, cea mai puţin poluantă versiune – 4x2 dCi 150 emiţând doar 148 de grame de CO2 per kilometru.

În funcţie de piaţă, clienţii pot comanda Koleos facelift fie cu un motor diesel de 150 CP, fie cu un diesel de 175 CP şi chiar cu un motor pe benzină de 170 CP. Inginerii renault au lucrat la transmisie şi la motorizări, toate versiunile prezentând un consum mai scăzut de carburant şi emisii de CO2 mai mici. Cei de la Renault se mândesc şi cu faptul că vânzările lui Koleos au crescut cu 65% în primele patru luni ale anului pe piaţa din Europa în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2010.

Cel mai probabil, noul Renault Koleos facelif va debuta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc în luna septembrie. Modelul urmează să intre pe piaţă în versiune restilizată în toamna acestui an.Producţia este asigurată de fabrica Renault Samsung Motors din Busan, Coreea de Sud, aclamată pentru calitatea de fabricaţie a modelelor pe care le asamblează. Primele poze ale noului Koleos facelift au fost publicate ieri, în urma unei apariţii neaşteptate a acestora la o conferinţă din India.

Via | Renault

Comentarii (34)

  • Ursulica
    Extrem!!
    Urat si foarte disproportionat!
    23 72
  • frumos?!??
    ce forma frumoasa de ... ou inaltat pe 4 scobitori
    dar si ieri a fost prezentat "noul koleos"
    20 63
  • @noi
    Ieri am prezentat imagini neoficiale, în timp ce acestea sunt oficiale.
    E o diferenţă.
    30 6
  • ****
    poate cu restilizarea asta vand si ei ceva .......
    11 46
  • si cu franele... tot cel mai "bun" raport calitate/pret din segment ?
    13 48
  • Sahara
    E foarte frumoasa!

    @antonny
    Stai linistit, vand binisor si acum. La vanzari sunt udeva pe la mijlocul clasamentului pe segmentul SUV-uilor compacte. Koleos e masina buna.
    51 12
  • François Mitterrand
    Vaaaai de mine!Ce se intampla cu Renault???Nu mai au designeri???...Mi se pare ca dintro masina neinsemnata cu e asta,au reusit sa faca una super hidoasa!
    12 49
  • ****
    @sahara ...eu nu cred cate kalos ai vazut tu in romania ??
    8 46
  • ha ha ha
    ha ha ha
    E urita cu spumeeeeeeeee ...
    12 49
  • Sahara
    @antonny
    citeste APIA si nu mai beli ochii pe strada aiurea!
    30 7
  • ....
    toti tractoristii va dati cu parerea da nu aveti nici logan... la banii care cer astia p koleos ii o masina ok. si nu`i deloc urata... arata bine.. va dati toti destepti aici da tot astia care nu aveti bani d ele... da doamne minte si la romanii astia...
    46 6
  • pretul
    poate la pretul de achizitie ar trebui sa se mai gandeasca sa`l coboare putin... da urata nu`i...
    4 9
  • @unckle
    Ai gresit destinatia... Dacia e aia cu franele.. renault cred ca are cele mai tari frane facute vreodata (la laguna mea iti ies ochii cand pui o frana mai tare, ceea ce la passat sau la audi inca nu se simte)
    40 7
  • fx trade
    arata bine
    masina arata f. bine, e robusta... oricum, era normal... toti ratatii si analfabetii au inceput sa manance rahat de masina fara s-o fi condus vreodata in viata lor... mai ales prostanacul ala cu "kalos" :))
    48 5
  • @sahara
    nu ce spune APIA ce spune RENAULT .....In 2010 au vandut RENAULT KOLEOS 42.700 iar DACIA DUSTER a vandut 87000(numai sub sigla dacia ).......deci ce vanzari a avut masina asta ???
    5 12
  • Sahara
    @antonny
    Sunt modele complementare desteptule... nu se pune problema.. Koleos nu concureaza cu Duster, sunt in cadrul aceluiasi grup... Grupul Renault mai exact... ideea e ca impreuna sa reprezinte o forta de grup... Koleos si Duster se adreseaza unor tipologii diferite de clienti din moment ce unul e 25.000 euro si celalalt e in medie 13.800 euro... deci, calmeaza-te...
    38 4
  • Koleos
    Inca o data raman minunat de cati fani renault exista,asta din cauza voturilor negative pe care le vad la niste comentarii...
    In ce priveste masina asta,nu am condus-o sa vad daca e buna sau nu,o fi buna,nu stiu ce sa zic,dar parerea mea e ca designul nu este unul foarte reusit,facand comparatie cu ceea ce ofera concurenta.Adica ma gandesc ca,oricat de fan renault ai fi nu poti afirma vreodata ca ii mai frumos Koleos decat un Hyundai ix 35 sau Kia Sportage(care l-am vazut live si e aproape spectaculos de frumos)
    8 37
  • daca tot o faci urata,,,,, fa-o si ieftina
    8 36
  • @FloRx
    Nu a zis nimeni ca nu e ieftina,dar exemplele care le-am dat eu respectiv Hyundai ix35 si Kia Sportage au cam acelasi pret,design mult mai reusit,dotari mai multe plus o garantie de 7 ani.Deci care ar fi motivul pentru care ar trebui sa optez pt Koleos in loc de una din cele 2?
    7 33
  • nu faceam referire la comment-ul tau.
    era/este o recomandare adresata producatorului, de care cu siguranta o sa tina cont pe viitor ;)
    5 24
  • renault
    bleah...
    5 23
  • @cei 28 care au impresia ca Koleos ala vechi are frane bune (in frunte cu dl Dumbrava) va rog sa cititi articolul de pe AM care arata cum acest Renault a fost doar un pic mai slab la franare decat un Duster ... si cu peste 70m distanta de franare a fost mult sub campionii din zona 60m ;)

    http://www.automarket.ro/stiri/dacia-duster-printre-cele-mai-dezamagitoare-frane-din-segment-32511.html

    Koleos - 77m
    Duster - 75m
    ....
    X1 64m
    Tiguan 63m

    tot in acel test se poate observa cum Dusterul cu sasiu de logan franeaza muuult mai bine decat Dusterul cu sasiul DACIA/Nissan ;).. problema este la Nissan, acolo unde se gaseste gandirea de baza ;)


    ... ce-mi place de ei cum au apasat ei repede pe manuta aia rosie... ca renou' lor are frane belea ... in comparatie cu papucu' de la munca ... BAAAA sunteti tampiti, a-ti pus vre-o data frana cu o masina .. "cu frane" ??
    5 20
  • @unkle
    sunt maxim cativa trolleri daca nu unul singur care voteaza de pe mai multe ip-uri. si binenteles e un fan renault. (nimic gresit in asta) doar ca aste e un dobitoc si jumatate

    koleos ca si Longitude si Fluence sunt Samsung la origine si se vand ca Renault pe anumite piete unde Daca le-ar comercializa ca Samsung nu ar vinde nimic (perceptia cumparatorilor)
    Asa se aplica si logica la Logan, care e vandut sub sigla Renault, Mahindra, Nissan. Ce parere credeti ca au respectivii de noul Nissan Logan. "S-a prostit lupul. de la GTR au cazut la dulapul pe roti"

    Deci produselea acestea de la Renault, care nu respecta sub nici o forma designul si liniile stilistice ale "batranului continent" sunt coreenisme. Iarasi, nimic rau in asta, dar as vrea sa nu va mai mirati de designul complet varza, si outdated.

    Cat despre Koleos. Daca are un raport pret calitate bun sgur se va vinde.
    3 18
  • ce drame pe aici... teorii ale conspiratiilor, opinii "avizate" de la contestatarii Renault... de ar fi avut vreun Renault in viata lor sa scrie... dar nu, cultura auto e ZERO la acesti baieti... hai va las in prostia voastra.. mancati r'/hatul cat e cald
    17 4
  • frumoasa
    Design-ul e chestiune de gust. Mie imi place... si in mod evident nu sunt singurul
    13 2
  • Succes Renault !
    ce obsedati sunt dusmanii marcii de voturi :)) isi cam dau palme cand vad ca fanii Renault se sterg la fund cu parerile lor de "specialisti"... dap, e amuzant de privit
    12 1
  • hahahahha
    bai cum va permiteti sa va placa Renault Koleos mah ?!! toti astia care au scoli superioare de inalte studii ale artelor frumoase sustin altceva
    10 1
  • @user > cateva intrebari
    Tu ce ce "Longitude" esti domnule user? Si ce este acela troller?? Cumva il gasim pe jocurile pe calculator? Daca este asa, atunci va sfatuiesc sa ramaneti la ce va pricepeti mai bine d-le gamer, ca in domeniul auto creati situatii absolut penibile...
    9 0
  • Fulger
    posesor de Koleos
    Cred ca sunt singurul posesor de Koleos de pe topicul asta.
    La exterior nu arata prea grozav, recunosc.......mai ales dupa ce am vazut modelel noi gen ix35 etc.
    Magia e cand il conduci, parca plutesti pe un nor, am mai spus-o si o mai spun. Asta nu inteleg berbecii care critica modelul.
    7 1
  • sa clarificam
    @Fulger
    Aici discutam de Koleos facelift amice, nu de masina pe care o ai tu... in rest sunt de acord cu tine :)
    7 3
  • Fulger
    ce nu ti-e clar
    si eu discutam despre masina mea. Acum ti-e clar?
    4 0
  • sa clarificam
    @Fulger
    Crititicile berbecilor se refereau la design-ul faceliftului (complet nejustificate as zice), nu a modelului pe care il ai tu... asta incerc sa te fac sa intelegi... mie personal Koleos FACELIFT imi pare ca arata mai bine si decat kuga si replica lui - ix35

    Legat de condus, ai dreptate: Koleos are o tinuta de drum excelenta intre crossovere
    6 2
  • wow
    se pare ca fanii renault sunt mai "rai" si agresivi decat cei BMW; dar mai orbi
    1 2
  • Sahara
    @noi
    Orbi pentru ca nu vad in culorile VAG?! huh? sau poate coreenele sunt la sufletelul tau... hai... da din casa nu fii hapsan!

    Si daca cineva prin "mai rai si agresivi", ar intelege de fapt ca fanii Renault sunt mai inteligenti si mai percutanti decat fanii Hyundai/Kia (la ce s-a ajuns!) sau vw, atunci ar insemna sa faca dreptate la ce se intampla aici..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru