OFICIAL: Noul Subaru Legacy Concept a fost prezentat la Detroit

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Conceptul din care se va naste noua generatie Subaru Legacy a fost prezentat astazi la Detroit.

Esential

20 de ani ed cariera pe piata a adunat pana acum Subaru Legacy.
3.6 milioane de unitati Legacy a vandut Subaru pana astazi.

La exact 20 de ani de la lansarea primei generatii Legacy, Subaru a prezentat la Detroit conceptul din care va deriva viitoarea generatie a modelului nipon. 

Caracterizat de agresivitatea blocurilor optice frontale si de o grila trapezoidala care marcheaza partea frontala, noul Legacy Concept se inscrie cu succes in linia recenta a modelelor Subaru, Impreza fiind cel mai clar exemplu in acest sens. Spatele este unul interesant, care ne arata insa tuturor, inca o data, faptul ca japonezii nu pun mare pret pe impactul estetic asupra masinilor pe care le produc. Nuanta cu care este acoperit Legacy Concept se numeste oficial "Ultimate Silver".

Interiorul este caracterizat de un singur cuvant: spectacol. Subaru a ales sa isi expuna, prin Legacy Concept, intregul know-how in materie de tehnologie. O multitudine de display-uri, un touchscreen central prin care se pot comanda toate functiile secundare ale masinii, oglinzi laterale transformate in camere de luat vederi si o retrovizoare imensa, transformata si ea in monitor.

Subaru a reusit sa creeze astfel un interior din care comenzile mecanice lipsesc cu desavarsire, insa acestea vor reveni in versiunea de serie, atunci cand artificiile de pe Legacy Concept vor lasa locul unor solutii mai pamantene.

Sub capota, Legacy Concept prezinta un motor Boxer de 3.6 litri, Subaru limitandu-se la aceasta informatie in ceea ce priveste unitatea de propulsie. Evident, modelul se poate baza pe sistemul de tractiune integrala Symmetrical AWD, o semnatura a constructorului nipon.

via | Subaru

Comentarii (4)

  • Actualul model Legacy arata mult mai bine si mult mai elegant. Sper sa nu lanseze in curand aceasta masina hidoasa altcumva nu o pot numi. Desi imi plac foarte mult masinile produse de cei de la Subaru , aceasta este sub orice critica din punct de vedere al design-ului.

    P.S: Cand veti difuza Salonul Auto de la Detroit ?
    0 0
  • Razvan
    Cine naiba e designer la Subaru?
    Hidoasa e putin spus, zici ca a fost pus un catel beat sa deseneze cu coada .. pe bune ! Dupa ce au stricat frumusete de Impreza, cu traditie si istorie in designul berlina, acum vin cu dezordonarea asta de forme?? Cine ar da bani de buna voie pe asa o odiosenie cand gasesti in piata masini mult mai ieftine si mai frumoase ?! Interiorul pare dintr'o masina a anului 2050 .. ceea ce e de bine, daca ne raportam la interior au facut o treaba excelenta .. pare de la egal cu un S Klasse, si monitoarele din tetiere cu vedere in fata (ca a soferului) mi se pare o idee f buna, doar ca dupa ceva timp la drum lung ar avea efectul privitului la TV ceea ce poate fi f obositor.

    Spre norocul Subaru, sper sa nu lanseze versiunea de serie in halul asta de dezordonat ca si design, altfel or sa vand 10 masini pana la urmatoarea generatie, garantat !
    0 0
  • Catalin
    hello ?
    gata, ati terminat cu spumele ? este concept, fratilor, conceptele se fac dupa cum vrea designerul. la sfarsit, hotaraste CEO-ul. hai noapte buna !
    0 0
  • superbbbb
    ai dreptate si CEO va hotara schimbarea...bordului. Prea futurist, prea indraznet, prea high-tech, prea incarcat. Darrrr...exteriorul subeeerb, cu gri cu bej cu negru, supeeerb! CEO o va da in bara ca de obicei. Ce place publicului la un concept schimba CEO in sedinta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru